Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Miért fog ívet mikor meg se...

Miért fog ívet mikor meg se nyomom a gombot?

Figyelt kérdés

2019. okt. 4. 18:32
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:

Vásároltam egy porbeles hegesztőgépet. Beüzemelés után kipróbáltam, és ívet fog a drót mikor neki érintem az anyagnak, pedig meg se nyomom a gombot. Mi lehet a probléma? Egyébként jól működik ezt az egy problémát leszámítva.

Előre is köszönöm a válaszokat!

2019. okt. 4. 18:36
 2/11 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Milyen gép? Milyen gomb?
2019. okt. 4. 18:51
 3/11 A kérdező kommentje:

Steinhaus PRO-MIG100 MIG Hegesztőgép

Munkakábel kapcsoló

2019. okt. 4. 18:57
 4/11 A kérdező kommentje:
Ugyan azt csinálja mint a bevontelektródás ívhegesztésnél. Hozzá éríntem és azonnal ívet fog.
2019. okt. 4. 19:11
 5/11 anonim ***** válasza:
64%

Nem lehet, hogy hibás a kapcsoló?

Én arra tippelek látatlanban.

2019. okt. 4. 19:32
 6/11 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Szerintem az ilyen nem? Az a gomba huzalt adagolja. Mindenképp nyomni kell ha hegesztesz. Ivet fog a megnyomasa nélkül is . Vagy a leírásban más van. Ha igen vidd vissza.
2019. okt. 4. 19:33
 7/11 A kérdező kommentje:
Én 400-as Weld impex-el hegesztettem melóba, igaz nem porbeles hegesztőgép, ha nem széndioxid palackot használtunk és vastag anyagokat hegesztettünk, de ott csak akkor fogott ívet, hogy ha megnyomtam a gombot. Ezt csak hobbi célra vásároltam itthoni használatra. Neten rendeltem, de várok még 1-2 napot hátha valaki tud valami magyarázatot adni. A leírás kicsit szegényes és nem találtam benne ilyen hibalehetőséget. A gomb? hát nem tudom, nem tűnik rossznak, de lehet.Sok volt a pozitív értékelés erre gépre és úgy voltam vele, hogy ennyi pénzért egy próbát megér.
2019. okt. 4. 19:56
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
A porbeles hegesztő ilyen, az mindig áram alatt van mint a bevont elektródás és a gombbal csak a huzalt tolod neki. A Co gépek kapcsolják az áramot és a gázt gombnyomásra.
2019. okt. 4. 21:20
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Le tudná nekem írni valaki, hogy konkréten mi a különbség a CO-hegesztő pisztoly és a Porbeles hegesztő pisztoly között? Áz áramátvitelre gondolok első sorban. Gondolom a CO pisztolynál a gomb elengedésével megszakad az áramátvitel, a Porbelesnél pedig folyamatos? Laikus vagyok de erre szokták mondani, hogy a "Jó pap holtig tanul." Köszönöm!
2019. okt. 6. 14:32
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

A MIG gépeknél a gomb megnyomása egy vezérlőáramkörnek küld jelet, ami aztán egy relé, egy mágnesszelep és a huzaltoló motor bekapcsolásával indítja a hegesztést. A relé indítja a hegesztőáramot, a mágnesszelep pedig a védőgázt.

Az elektronika általában azt is vezérli, hogy a gázáramlás pár tized másodperccel előbb induljon, mint a valós hegesztés és pár tizeddel később érjen véget. Ennek a varrat tisztaságában van szerepe. Az visszaégési időt (Burn Back) szintén az elektronika vezérli, de ezt némelyik gépnél kézzel is lehet finomhangolni. A szerepe, hogy a huzal egy pillanattal előbb álljon meg, mint a hegesztőáram, ezáltal nem tud beleragadni az olvadékba és nem képződik a végén olvadék golyócska.

A porbeles gépeknél, mivel nincs védőgáz, nincs szükség mágnesszelepre és vezérlőelektronikára, a mágneskapcsolót meg egyszerűen kispórolják a direktbe kötött árammal. Itt a nyomógomb csak a huzaltoló motort indítja, ami alacsony feszültséggel működik, ezért ehhez sincs szükség mágneskapcsolóra.

2019. okt. 7. 08:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!