Miért fog ívet mikor meg se nyomom a gombot?
Vásároltam egy porbeles hegesztőgépet. Beüzemelés után kipróbáltam, és ívet fog a drót mikor neki érintem az anyagnak, pedig meg se nyomom a gombot. Mi lehet a probléma? Egyébként jól működik ezt az egy problémát leszámítva.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Steinhaus PRO-MIG100 MIG Hegesztőgép
Munkakábel kapcsoló
Nem lehet, hogy hibás a kapcsoló?
Én arra tippelek látatlanban.
A MIG gépeknél a gomb megnyomása egy vezérlőáramkörnek küld jelet, ami aztán egy relé, egy mágnesszelep és a huzaltoló motor bekapcsolásával indítja a hegesztést. A relé indítja a hegesztőáramot, a mágnesszelep pedig a védőgázt.
Az elektronika általában azt is vezérli, hogy a gázáramlás pár tized másodperccel előbb induljon, mint a valós hegesztés és pár tizeddel később érjen véget. Ennek a varrat tisztaságában van szerepe. Az visszaégési időt (Burn Back) szintén az elektronika vezérli, de ezt némelyik gépnél kézzel is lehet finomhangolni. A szerepe, hogy a huzal egy pillanattal előbb álljon meg, mint a hegesztőáram, ezáltal nem tud beleragadni az olvadékba és nem képződik a végén olvadék golyócska.
A porbeles gépeknél, mivel nincs védőgáz, nincs szükség mágnesszelepre és vezérlőelektronikára, a mágneskapcsolót meg egyszerűen kispórolják a direktbe kötött árammal. Itt a nyomógomb csak a huzaltoló motort indítja, ami alacsony feszültséggel működik, ezért ehhez sincs szükség mágneskapcsolóra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!