Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Egy dokumentumot beszkenneltem...

Egy dokumentumot beszkenneltem pdf-ben, majd konvertáltam wordbe, hogy szerkeszteni tudjam. De hiába nyomom be a szerkesztés engedélyezése gombot, ez mégis úgy viselkedik, mintha kép lenne, nem jelenik meg a kurzor. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
2019. máj. 9. 10:26
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Mivel az egy kép. Szerinted a szkenner felismeri neked a betűket meg az ábrákat?

OCR programmal próbálkozhatsz, mint pl. az ABBY finereader.

2019. máj. 9. 10:32
 2/14 anonim ***** válasza:

Ez normális, a módszeredtől nem lesz szerkeszthető a tartalom, hiába illeszted be egy szövegszerkesztőbe. A szkennelt dokumentum alapvetően egy fénykép (akkor is a .pdf a formátuma és nem képformátum).

Karakterfelismerő (OCR) program/szolgáltatás segíthet felismerni és szöveggé alakítani a képek szöveges tartalmát, de ez nagyban függ a dokumentum olvashatóságán és nyelvén is. A sok angol program nem képes felismerni a magyar ékezetes betűket, és egyéb jelekre (%, ?, ékezet nélküli magánhangzó) cseréli le, amitől a szöveg értelmezhetetlen lesz, és az egészet át kell írni.

Terjedelemfüggő, de van amikor a legépelése hatékonyabb, mint az átdolgozása és után javítása.

2019. máj. 9. 10:32
 3/14 A kérdező kommentje:
Aha. De akkor ez az egész mire jó? Minek nevezik wordnek, ha nem az?
2019. máj. 9. 10:36
 4/14 anonim ***** válasza:
Te egy képet akarsz szerkeszteni Wordben, de a Word nem képszerkesztő.
2019. máj. 9. 10:37
 5/14 anonim ***** válasza:
52%

Attól, hogy van egy szövegszerkesztőd, nem azt jelenti hogy a világon megcsinál neked. Kávét főzni sem tud, pedig az jól jönne reggel, mikor kezded a napot és több órányi szarakodásnak nézel elébe.

A Word egy szövegszerkesztő, és pont arra is való. Képet a képszerkesztővel csinálsz meg, szöveget a szövegszerkesztővel. Mindenki pechjére a .pdf formátum nem szöveg, hanem jellemzően szöveget tartalmazó kép.

2019. máj. 9. 10:38
 6/14 A kérdező kommentje:
Hát pont azért nem értem, hogy miért hitegetik azzal a jámbor hozzá nem értőt, hogy amit kap, az word, vagyis szerkeszthető (egyébként egy aláírt jelenléti íven a dátumot kéne kijavítani), miközben nem word, hanem kép.
2019. máj. 9. 10:59
 7/14 anonim ***** válasza:
Ki hitegeti ezzel a jámbor laikust?
2019. máj. 9. 11:06
 8/14 A kérdező kommentje:
Az a neve, hogy word. Mi benne a word, ha nem lehet szerkeszteni?
2019. máj. 9. 11:27
 9/14 anonim ***** válasza:
Jajj nekem... fogd már fel, hogy a Word szövegszerkesztő, nem képszerkesztő!
2019. máj. 9. 11:30
 10/14 A kérdező kommentje:

Én felfogom, pont azért nem értem, hogy miért kép az, amit egy wordnek vagyis szerkeszthető szövegnek nevezett konvertált dokumentum kiad.

Már painttel is próbálkoztam, azt legalább lehet radírozni, de az meg lekicsinyíti.

2019. máj. 9. 11:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!