Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Elemes fejlámpában szeretnék...

Elemes fejlámpában szeretnék vezetéket cserélni. Mire kell figyelnem?

Figyelt kérdés

3db AAA elemmel működik. Az elemeket két pici vezeték köti össze az áramkörrel. Az egyik vezeték szakadt, emiatt a lámpa hol ég, hol nem. Ezt szeretném kicserélni. Megnéztem, hogy milyen egyeres vezetékeket lehet kapni, és elbizonytalanodtam.

A vezeték vastagsága ilyen esetben mennyire számít? A vezeték annyira vékony, hogy tolómérővel megmértem, de még így se tudnám biztosan megmondani a vastagságát (igen, totál kezdő vagyok). Ónozott vagy ónozatlan kell Ezek közül pl. melyik lenne jó?

[link]

2019. okt. 3. 14:44
 1/5 anonim ***** válasza:
79%
A vezeték vastagsága semennyire nem számít, csak ne legyen olyan vastag, hogy nem fér be. Felesleges vásárolni, mert 10 cm-t úgysem fognak adni (több meg nem kell), járkálj nyitott szemmel, csak találsz a földön kis drótdarabot. Ha más nincs, akkor gemkapocs is megteszi.
2019. okt. 3. 16:39
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2019. okt. 3. 18:26
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Ó, csak gemkapcsot ne !

(és rossz tanácsot pedig ne fogadj el)

Inkább tényleg keress egy kis darab huzalt.

2019. okt. 3. 18:29
 4/5 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm!
2019. okt. 3. 20:35
 5/5 Fantom83 ***** válasza:
100%

Pár hete majdnem ugyan ez volt a szitu nálam is,amikor az akkus lámpámban cseréltem vezetéket.

Egy rossz billentyűzet USB kábeléből vettem ki egy megfelelő színű,és méretű kábelt,azt forrasztottam be,működik.

Járj nyitott szemmel,de valami olyan elektronikai hulladékra vadássz,mint rossz egér,vagy billentyűzet vezetéke.

2019. okt. 4. 22:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!