Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Ha leverek egy földelőszondát...

Ha leverek egy földelőszondát akkor jó lesz így?

Figyelt kérdés

https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__..

Tettem fel tegnap egy kérdést csak nem nagyon jött rá válasz.

2019. aug. 12. 13:28
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Igen a szivárgó áramról beszéltem, ami a földelés hiánya miatt ott "pang" a gépben.

Amúgy nem értem ezeket a válaszokat...tisztán leírtam hogy jelenleg erre van lehetőség. Régi 55 éves téglaház, régi földelés nélkül konnektorok. Semminek nem fogok én neki állni mivel egyrészt nem értek hozzá, másrészt mint írtam jövő tavasszal szét lesz verve az egész ház kívül belül, majd akkor a villanyszerelők megcsinálják. Értem én hogy ez a szabvány, de azon kívül hogy leszarom mást nem tudok tenni.

Bocsánat csak már ideges vagyok hogy feltettem egy kérdést és senki nem válaszol rá csak egymás között megy a "szakmai" vita.

Erre az opcióra gondoltam, mint ideiglenes megoldás hogy arra az egy konnektorra amibe a PC-t dugnám, közvetlenül rákötök a szondáról és kész, hogy elvezessem a talajba azt a feszültséget ami rázza a kezem ha tapogatom (hozzáteszem csak a csavaroknál)

Ugyan úgy ráz a mosógép, a mosogató gép is, mikró, a régi és a mostani PC-m ha nedves kézzel megfogom.

Minden új, semmi sem romlott el stb.

Aki adta az árajánlatot villanyszelő ő is mondta, hogy a földeletlen konnektorok miatt ráznak a készülékek.

Ez már le lett tisztázva. Ha fejen állok sem tudok mit kezdeni ezzel mert csak jövőre lesz megcsináltatva, addig itt kell élnünk ezekkel a körülményekkel.

Viszont egyszerű józan paraszti ésszel, mint laikus ember gondoltam nem tesz jót egy PC-nek ha ez az áram ami érintésre érződik, ott kevereg a gépházban és a milliónyi alkatrészt feleslegesen terheli. Jól gondolom?

Tehát még egyszer felteszem a kérdést, addig még meg nem lesz csinálva az elektromos hálózat van e értelme bajlódni ezzel a szonda dologgal, vagy rosszul gondolom és nem fog ártani a PC-nek ha nincs levezetve belőle az a feszültség amit a 10. válaszoló is írt?

2019. aug. 13. 23:31
 12/14 anonim ***** válasza:
72%

Kedves kérdező!

Szerintem mindkét kérdésedben, mindenre választ kaptál már, csak nem érted, igaz, Te magad is állítod, hogy nem értesz hozzá.

Senki nem fog arra buzdítani, hogy halj bele.

A helyedben erre a kis időre már nem nyúlnék hozzá.

Viszont, ha "leszarod" a szabványt és az életed sem fontos, akkor azt csinálsz amit akarsz. Akár leverhetsz egy szondát is, (erről majd küldj videót, hogy csinálod), vagy még egyszerűbb, ha a nullára kötöd a PC földelését (azér ez veszélyeket rejt földelés nélkül), vagy inkább nem nyúlsz a csípkedő csavarokhoz a felújításig.

Vagy próbáld meg a PC tápjának földelését elszigetelni a DC földtől. Ehhez a tápot szét kell szedni és szigetelő alátétekkel rögzíteni a panelt a burkolatban.

2019. aug. 14. 06:56
 13/14 anonim ***** válasza:
72%

#8 #9

Figyelmesebben olvalnál, látnád a "ha" szócskát.

A jelentését nem ragoznám ide...

2019. aug. 14. 08:13
 14/14 anonim ***** válasza:
73%

"feltettem egy kérdést és senki nem válaszol rá "

#1 válaszolt...

"A semmitől jobb lesz, még ha nem szabványos is."

Én is válaszoltam:

"Ha mindenképp a földelést választod, akkor vegyél hozzá egy dugaszolóaljzatba csatlakoztatható FI-relét is."

2019. aug. 14. 09:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!