Földelőszondát raktak le, hány ohmosnak kell lenni az ellenőrző méréskor és multiméterrel, vagy mivel kell mérni? Valamint, hol kell mérni?
Figyelt kérdés
2018. nov. 7. 14:10
1/9 anonim válasza:
Ez sok mindentől függ. És van egy szabványos mérési módszer amivel ez vizsgálható, és nem multiméterrel mérik, hanem földelési hurokellenállás mérővel. Ehhez külön vizsga kell, hogy valaki iylet mérhessen.
3/9 anonim válasza:
Gyakorlatilag lehetne egy jól méretezett izzólámpával is tesztelni, de azt sem lehet csak úgy ész nélkül, mert a földbe vezetett áram járhat nem kívánatos mellékhatásokkal.
Úgyhogy inkább ne foglalkozz vele, meg valóban nem is világos, hogy mi dolgod vele egyáltalán.
4/9 A kérdező kommentje:
Én úgy tudom,hogy ha földelőszondát raknak le,mérési ellenőrzést kell csinálni és nekem számla nélkül csinálta egy falubeli.Most nem tudom,hogy mekkmesterkedett-e?Mert úgy beszéltük meg,hogy számlával,garanciával,de a munka elvégzése után azt mondta,hogy nem hozott pecsétnyomót és számlát sem.Így aztán fogalmam sincs,hogy milyen munkát végzett,mert én egy laikus nő vagyok ehhez.
2018. nov. 7. 15:13
5/9 anonim válasza:
Akkor addig nem kellett volna fizetni, míg nem hozza a számlát.
Mondom ezt vállalkozóként, aki mindig számlaképes. És ha 25 év alatt elő is fordult ilyen, hogy tényleg otthon felejtem, de pont akkor valakinek mégis kell a számla, akkor azt utólag is biztosítom, mert így korrekt.
Viszont én nem villanyszereléssel foglalkozom (noha papírom van arról is), de azt tudom, hogy a lényeget már leírták az #1 válaszban.
7/9 A kérdező kommentje:
Sokan elvonatkoztattok és nem a kérdésre válaszoltok.
2018. nov. 8. 20:37
9/9 anonim válasza:
Ha az eddigiek nem győztek meg:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!