Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Használat után a benzines...

ImreM kérdése:

Használat után a benzines fűkaszám elkezd hörrögni és csöpög a benzin kifelé a levegőszűrőnél, miért lehet?

Figyelt kérdés
Aztán persze akármit próbálok, nem tudom elindítani. Csak másnap sikerült hidegen indítani. Aztán most ismét ugyan az, nyomja kifelé a benzint a karburátornál.

2019. aug. 8. 17:21
 1/8 anonim ***** válasza:
7%
Típusa?
2019. aug. 8. 18:05
 2/8 A kérdező kommentje:
Gardenfield, 52 cc.
2019. aug. 9. 00:27
 3/8 anonim ***** válasza:
13%

Hát igen, ez a klasszikus 15 ezer forintos kínai ipari hulladék kategória.

Valószínűleg megette a benzin a karburátorban a membránt. Piacon meg ilyen vásárokban lehet venni bele pár száz forintért, én a helyedben mindjárt 2-őt vennék.

Egyik haverom apja menőzött pár hónapja a hasonló kaliberű teszkós fűkaszájával, hogy milyen jó áron 18 ezerért jutott egy új géphez.

Meg volt sértődve mikor mondtam neki, hogy kidobott az ablakon egy csomó pénzt.

Aztán mikor a kétszer lenyírta az udvarban a füvet és többet nem indult be ő is rájött hogy mégse volt olyan jó vétel :D

Ezeket a gépeket el kell felejteni, szó szerint ipari hulladékok. Nem véletlen indul egy márkás gép 80-100 ezernél. Még használaton kívül állásban is tönkre mennek ezek a kínai szarok, megesz a benzin benne mindent olyan silány anyagokat pakolnak bele.

2019. aug. 9. 01:51
 4/8 A kérdező kommentje:
Ha lenne, 80-100 ezrem kaszára, én sem ilyet vettem volna. Sokan dolgoznak ilyen kínai gépekkel hosszú éveket, csak gondolom ők értenek is valamennyire hozzá. De nem gond, majd lassan én is kikupálódok remélhetőleg. Köszi a választ!
2019. aug. 9. 09:44
 5/8 anonim ***** válasza:
29%

Szerintem túlfolyik a karburátor...

Ezért indul be hidegen.(szivató nélkül is)

Vagy a tűszelep nem tud elzárni egy picike szennyeződés miatt,vagy ahogyan előbb írták, a membrán keményedhetett ki.

2019. aug. 9. 19:16
 6/8 anonim ***** válasza:
0%

#5 milyen tűszelep...miről beszélsz?

Láttál te már egyáltalán szétszedve egy láncfűrésznek vagy fűkaszának a karburátorját?

Ez nem simson, itt nincs semmilyen tűszelep :D Mindent egy membrán irányít, az üzemanyag felvételt és porlasztást is. Ha nem értesz hozzá minek okoskodsz.

2019. aug. 9. 19:26
 7/8 anonim ***** válasza:
82%

Amit a kerek membrán a külső légnyomás és a benzin űr nyomása közti nyomás különbség mozgat egy kis villás himba útján (rugó ellenében) és kúposan zárja el a bejövő kis nyomású benzin útját.

Az nem tűszelep ??

És ott a kúpos zárásnál szokott egy-egy pici szennyeződés galibát okozni

Elnézést a tudatlanságomért, szakember úr!

Mindamellett a fűkasza karburátorában is van klasszikus tűszelep amire te nem is gondolnád hogy az.

2019. aug. 9. 21:46
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
A tűszelep a ludas nagy valószínűséggel amit okozhat akár egy szemmel nem látható pici kosz is vagy Kínai kasza esetében a túl melegedett tank amibe akkora nyomás keletkezik,hogy átlépi a 1.5 bárt ekkor a kis Kínai rugó megadja magát és be engedi a benzint a szívó torokba majd a karterba.Ha gyanúsan kemény a berántó amikor indítanánk ,mielőtt letéped a berántót tekerd ki a gyertyát és öntsd ki a benzint -nekem ez már rutin két hetente egyszer eljátsza a kicsike de azért imádom:)
2020. szept. 18. 20:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!