Használat után a benzines fűkaszám elkezd hörrögni és csöpög a benzin kifelé a levegőszűrőnél, miért lehet?
Hát igen, ez a klasszikus 15 ezer forintos kínai ipari hulladék kategória.
Valószínűleg megette a benzin a karburátorban a membránt. Piacon meg ilyen vásárokban lehet venni bele pár száz forintért, én a helyedben mindjárt 2-őt vennék.
Egyik haverom apja menőzött pár hónapja a hasonló kaliberű teszkós fűkaszájával, hogy milyen jó áron 18 ezerért jutott egy új géphez.
Meg volt sértődve mikor mondtam neki, hogy kidobott az ablakon egy csomó pénzt.
Aztán mikor a kétszer lenyírta az udvarban a füvet és többet nem indult be ő is rájött hogy mégse volt olyan jó vétel :D
Ezeket a gépeket el kell felejteni, szó szerint ipari hulladékok. Nem véletlen indul egy márkás gép 80-100 ezernél. Még használaton kívül állásban is tönkre mennek ezek a kínai szarok, megesz a benzin benne mindent olyan silány anyagokat pakolnak bele.
Szerintem túlfolyik a karburátor...
Ezért indul be hidegen.(szivató nélkül is)
Vagy a tűszelep nem tud elzárni egy picike szennyeződés miatt,vagy ahogyan előbb írták, a membrán keményedhetett ki.
#5 milyen tűszelep...miről beszélsz?
Láttál te már egyáltalán szétszedve egy láncfűrésznek vagy fűkaszának a karburátorját?
Ez nem simson, itt nincs semmilyen tűszelep :D Mindent egy membrán irányít, az üzemanyag felvételt és porlasztást is. Ha nem értesz hozzá minek okoskodsz.
Amit a kerek membrán a külső légnyomás és a benzin űr nyomása közti nyomás különbség mozgat egy kis villás himba útján (rugó ellenében) és kúposan zárja el a bejövő kis nyomású benzin útját.
Az nem tűszelep ??
És ott a kúpos zárásnál szokott egy-egy pici szennyeződés galibát okozni
Elnézést a tudatlanságomért, szakember úr!
Mindamellett a fűkasza karburátorában is van klasszikus tűszelep amire te nem is gondolnád hogy az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!