Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Villanyszerelőt kérdeznék,...

Villanyszerelőt kérdeznék, falban lévő 3 eres vezeték egyik erét konnektorba dugva miért van a másik végén mindháromban mérhető fázis?

Figyelt kérdés

házilag szerelem a villanyt gipszkarton falban, semmi extra csak pár konnektor, és lámpa, és ahogy ma blankolom a vezetékeket, lejött a jelölés, nagyjából tudtam melyik melyik, csak nem 100% így gondoltam a szobában falból kiállót bedugom egy hosszabbítóba. Meg is lett hogy melyik kábel hova megy, de ha csak a kéket dugtam a dugalj fázisába, miért mértem a barnában és a zöld/sárgában is fázist? Először azt hittem sérült a vezeték, de biztos hogy nem az, és az összes vezeték ugyan ezt csinálta.

Miért?

utána bekötöttem a konnektorokat és tökéletesen működnek

2019. júl. 27. 21:56
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:

a stanley tudom mire való, a shell kúton pár tankolás múlva ingyen lesz ilyenem, csak ez miatt kérdeztem

a kis maxwell pedig olyan mint a fáziskereső? vagy úgy működik mint a stanley?

2019. aug. 4. 15:51
 22/25 A kérdező kommentje:
illetve valahol van multiméterem, ezer éves, csak nem használtam, idővel tönkre tud menni?
2019. aug. 4. 15:53
 23/25 anonim ***** válasza:
55%

Hívj másik szakembert, olyat aki számlát add, mert akkor annak van felelősség biztosítása is, ha netán beutne a gebasz. Ha te vezetékeled át, elég egy rosszul meghúzott csavar, vezeték alulméretezés, vagy és leég a ház, a lakás biztosító nem fizet ilyen esetnél.

Sajnos eléggé fel van higulva a szakma, nagyon kevesen vagyunk nem kokler szakemberek...

2019. aug. 4. 16:07
 24/25 A kérdező kommentje:

és egy ilyen jó valamire?

[link]

vagy csak ami 20-30 ezer vagy fölötte?

2019. aug. 9. 23:17
 25/25 anonim ***** válasza:
Persze, jó ez. Már korábban is említettem, hogy a céleszköz a kétpolusú feszültségvizsgáló, villanyszerelők is használják ezt. Mondjuk megjegyzem, ennyi pénzért egy közepes kategóriájú multimétert is kapsz.
2019. aug. 9. 23:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!