Villanyszerelőt kérdeznék, falban lévő 3 eres vezeték egyik erét konnektorba dugva miért van a másik végén mindháromban mérhető fázis?
házilag szerelem a villanyt gipszkarton falban, semmi extra csak pár konnektor, és lámpa, és ahogy ma blankolom a vezetékeket, lejött a jelölés, nagyjából tudtam melyik melyik, csak nem 100% így gondoltam a szobában falból kiállót bedugom egy hosszabbítóba. Meg is lett hogy melyik kábel hova megy, de ha csak a kéket dugtam a dugalj fázisába, miért mértem a barnában és a zöld/sárgában is fázist? Először azt hittem sérült a vezeték, de biztos hogy nem az, és az összes vezeték ugyan ezt csinálta.
Miért?
utána bekötöttem a konnektorokat és tökéletesen működnek
a stanley tudom mire való, a shell kúton pár tankolás múlva ingyen lesz ilyenem, csak ez miatt kérdeztem
a kis maxwell pedig olyan mint a fáziskereső? vagy úgy működik mint a stanley?
Hívj másik szakembert, olyat aki számlát add, mert akkor annak van felelősség biztosítása is, ha netán beutne a gebasz. Ha te vezetékeled át, elég egy rosszul meghúzott csavar, vezeték alulméretezés, vagy és leég a ház, a lakás biztosító nem fizet ilyen esetnél.
Sajnos eléggé fel van higulva a szakma, nagyon kevesen vagyunk nem kokler szakemberek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!