Mennyiből lehet megélni havonta?
Nagyon közel vagyok ahhoz hogy elköltözzek itthonról és a Ti tapasztalatotok érdekelni; ki mennyi pénzből él meg egy hónapban?
Nem nagy dolgokra gondolok, csak a leg alapvetőbb dolgokat venném számításba (bérleti díj, rezsi, net, étel..stb.). Egyenlőre egy egy szobás kicsi, de modern albérleten gondolkodom.
Panel lakás nem jöhet szóba. Köszönöm a válaszokat!
Budapesten:
Bérleti díj ~100k
Rezsi+lakással kapcsolatos kiadások+előfizetések: ~20-30k
Közlekedés:10k
Étkezés:~70-100k
Ruha+szórakozás:?
Én 250et mondanék, de persze a lakás így elég nagy akár két embernek is, a rezsi meg szintén nem emelkedik drasztikusan, szóval közel ugyanennyi ha párkapcsolatban élsz.
"Panel lakás nem jöhet szóba."
Örülnél te, ha megengedhetnél magadnak egyet :D
A kérdésre válaszolva: Budapesten, alsóhangon 200k.
De talán 100ból is ha munkásszállón alszol 4 szobatárssal.
#10: Baján vannak annyiért, amennyiért írtam. Egy minigarzon méretű kiadó ingatlan indul 30 ezertől, 1,5-2 szobás lakások 40 ezertől kb 60-70-ig, városrésztől függően. 100-200 m2 családi házak 80-150 ezer Ft-ig. Ha még most sem hiszed, facebookon van csoport Kiadó ingatlanok Baján vagy valami hasonló névvel, ott belenézhetsz a kínálatba, vagy néhány ingatlanos oldalon is hirdetnek.
De kb ezért írtam, hogy nem mindegy, az ország melyik részén, mert elég nagy különbségek vannak.
(Amúgy: albérletárak országszerte, pontosabban 16 oldalnyi 20- és 90000 Ft közötti árfekvésű lakás (ezek közül mindjárt a második egy 30000-es, dobpergés, szegedi):
[link] )
Szegeden még 2013-ban laktunk ketten 30-ért! De az azért volt, mert egyáltalán nem szorultak rá, és mi voltunk az első lakók, még nem voltak képben.
Egyébként most nézünk a barátnőmmel Pesten lakást. 120 az alja+ rezsi. Szinte nincs ennél olcsóbb.
Köszönöm a válaszokat!
Én Budapest és környékére gondoltam.
Igényfüggő.
De megadom a saját számaimat kiindulásnak én is.
Albérlet: lakást bérelünk (panel) 95.000+rezsi az kb 28.000, 4 éve ott lakunk, azóta már egy hasonló jóval drágább.
Előtte szobát béreltem 30+rezsiért
Étel: nekünk fejenként 40.000, de gyakran hozunk vidékről húst, zöldséget. Otthon főzünk 90%-ban, szóval nincs gyakran rendelt kaja ;)
Háztartás: kb havi 8.000. Minden hónapban kifogy nálunk valami, vagy a mosószer, vagy az öblítő, takarítószerek stb.
TEstápolás: havi 5000 - tusfürdő, fogkrém, ha kell gyógyszer stb.
Ezen felül néha kell új cipő, kabát, nadrág stb
Mi havi 280.000-ből szoktunk gazdálkodni ketten, az fejenként 140.000, de ebben benne van 1-1 mozi és kondibérlet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!