Mennyiből lehet körübelül megélni?
40 ezer szoba
20 ezer a rezsi fele (átlagosan)
10 ezer havi bérlet
60 ezer havi kaja, bevásárlás, némi szórakozás
60 ezer a havi szintre vissza bontott mindenféle kiadás (egészségügy, fogászat, bútor, nagyobb kirándulások, 10-100 ezres tételek)
Átlag 180-190 ezer megy el havi szintre bontva, ezen felül havi átlag 200 megy megtakarításba.
Saját albérletben nézve:
120-150 albérlet
40-50 rezsi
10 bérlet
60 kaja + napi kiadások
60 egyéb nagyobb kiadások
Átlag 300-350 ezer kell és akkor még nincs megtakarításod. Ez egy szerintem korrekt élettel van számolva, persze ki lehet jönni fele ennyiből is ha nem vásárolsz semmit, otthon ülsz és krumplin meg kenyéren élsz.
Szinte bármennyiből, csak hozzá kell igazítani az életszínvonalat. Most gondolok itt arra a kisnyugdíjasra, aki havi néhány tízezret költ, mindent megtermel magának, spórolgat, turizik - meg mondjuk arra aki a rózsadombon vesz vagy bérel villát, luxusautóval furikázik, prostikon és kokainon él.
De ha nem vagyunk ennyire szélsőségesek, akkor néhány éve még egyetemsita voltam és szobát béreltem, most házas ember vagyok, kisbabával. Hadd ne részletezzem mekkorát változtak a kiadások és azok aránya.
Szóval ha meg akarsz tudni valami konkrétumot, akkor részletezd kicsit az elképzeléseidet.
Az étel, tisztálkodás, mosás, stb. kb. fix költségből kihozható igény szerint.
Az albérlet viszont nagyságrendbeli eltérést jelenthet, ahogy föntebb is említették.Plusz persze az utazás, mert nem mindegy hogy gyalog vagy biciklin bejársz a munkahelyre, vagy borsos költségű bérletet vásárolsz. Szerintem az étkezésre, stb. havonta 50-60-al lehet számolni minimum. Ehhez add hozzá a többletköltségeket, ami felvetődik: bérleti díj, rezsi, buszbérlet, telefonszámla, internetszolgáltatás, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!