Legtöbb helyen miért nem engedik, hogy bejelentkezzünk? Mitől félnek?
Kattints rá a LAKCÍMJELENTŐ (NEM lakcímbejelentő!!!!) lapra!
Akkor kinagyul.
Olvasd a lap tetején:
LAKCÍMJELENTŐ LAP
A kitöltés indoka:
...
tartózkodási hely megszűnése (!!)
Ezt kell beikszelni és aláiratni a bérlővel, miELŐTT birtokba adod a lakást.
Nem értem, miféle külön magyarázatot igényelsz még azon felül, hogy az egész belinkelt oldal maga a magyarázat...
El kéne olvasni!
Így már értem, mit akarsz mondani, csak alapvetően ez teljesen invalid megoldási javaslat. Hiába íratsz a bérlővel alá egy olyan lapot beköltözéskor, amelyen megszünteti a tartózkodási helyét. Ezzel több gond is van:
1. Nem utasíthatsz arra valakit, hogy olyan jognyilatkozatot tegyen, ami nem valós. Viszont azzal, hogy BEKÖLTÖZÉSKOR olyan iratot íratsz alá vele, amely éppen MEGSZÜNTETI a tartózkodási helyet, az egészen biztosan valótlan.
2. A bérlőnek miért kellene tartózkodási helynek bejelentenie a bérelt lakást lakóhely helyett? Éppen az általad linkelt oldal is tartalmazza a tartózkodási hely definícióját: "A tartózkodási hely annak a lakásnak a címe, ahol a polgár lakóhelye végleges elhagyásának szándéka nélkül 3 hónapnál hosszabb ideig tartózkodik (5. § (3) bekezdés)" Mivel egyedül a tartózkodási hely megszüntetését van lehetőség kezdeményezni, lakóhelyét nem, mit íratsz alá vele lakóhely esetén?
3. Mit kezdesz egy ilyen aláírt papírral? A lakcímbejelentést személyesen lehet intézni, illetve meghatalmazás útján. Te milyen jogcímen fogsz odaállítani, mit tudsz elérni egy ilyen papírral?
Végül nem értem, nekem miért nem teljesen mindegy, hogy a bérlő bejelentkezik-e a lakásba vagy sem. Ezzel téged semmilyen hátrány nem ér. Ha kiadod a lakást, ezt tűrnöd kell, nem támaszthatsz semmilyen feltételt a lakcímbejelentéssel kapcsolatban, hiszen azzal joggal való visszaélést követsz el.
"Utolsò: legutòbb ahol laktunk közjegyzői szerződésünk volt, és mégis kellett a tulajdonos beleegyezése külön, hogy bejelentkeztünk. Kormányablakba odavittem a szerződést, ök meg mondták, hogy ez nem ìgy megy, és adtak egy külön lapot, amit alá kellett íratni."
A kormányablakokban sem olyanok ülnek, akiknek bármi közük lenne a joghoz, egyszerűen ilyen szokás alakult ki, ezt mondják, mert mindig ezt mondták és/vagy tévedésben vannak. És mivel az egyszeri állampolgár fülét-farkát behúzza, ha Ügyintéző Marcsi valamit mond, nyugodtan meg is tehetik, holott a jogszabályok ebben a kérdésben egyértelműek. Megjegyzem, ha Ügyintéző Marcsi nem is tagadhat meg semmit, ő csak egy alkalmazott, itt határozatokat a járási hivatal vezetője hozhat, amit ha meghoz, akkor az ellen lehet fellebbezni, ott meg erősen meg fog bukni, ha jogszabályellenesen határoztak.
5#
tévedsz, mert a tulaj egy több millás lakást bíz ismeretlenre havonta a lakás árának tizedéért sem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!