Legtöbb helyen miért nem engedik, hogy bejelentkezzünk? Mitől félnek?
Voltam egy tanfolyamon, ott is azt mondták, hogy csak ideiglenesre engedjük.
Mi sem értettük.
Olyasmi lehet a háttérben, hogy ha kidobod a platzra a lakást (hirdetés, stb.), akkor helyrajzi számot, minden adatot megszerez a bérlő, és visszaélhet vele. Olyat is meséltek, hogy a tulajdoni lapra bejegyeztek tulajdonjogot anélkül, hogy lett volna eladás. Vagy eladásra hirdeti a bérlő a lakást, amíg bérli...
Nem teljesen tiszta, mindenesetre a jogrendszer a bérlőt védi a tulajjal szemben nálunk, és emiatt mindenféle módon eb akarják biztosítani magukat a tulajok.
Én engedném a bejelentkezést, mégse jelentkezik senki bérlőnek.:)) Tehát a bérlő is fél ettől, valamiért mindenki feketén akarna mindent, nem tudom.
"Volt olyan tulajdonos, aki ugyan ragaszkodott a közjegyzői szerződéshez, mégsem engedte, hogy bejelentsük a lakást ideiglenes lakcìmnek."
Ez igazából úgy biztonságos, hogy egy lakcímkijelentőt is aláírsz ugyanakkor neki.
Egyszerűen nem ért a kiadáshoz az illető. Ez egy szakma, én is hónapok óta tanulom. De 90%-uk laikus.
Különben úgy tudsz hozzáértő bérbeadót találni, hogy írja a hirdetésben, hogy számlaképes, van szerződés és kell a közjegyzői záradék a szerződés mögé. Ha innentől sem enged bejelentkezni, akkor passz. Különben régóta tart az ingtalanhirdető portáloknál a bérbeadólobbi, hogy kereshető legyen az adatbázisban a számlaképes lakás, de hát sajnos egyelőre hasztalan...:(
Pl. ha a kedves bérbevevő is beszólna az ügyfélszolgálatnak, akkor előrébb lehetnénk.
"Volt olyan tulajdonos, aki ugyan ragaszkodott a közjegyzői szerződéshez, mégsem engedte, hogy bejelentsük a lakást ideiglenes lakcìmnek."
Nem is kell. Közokirattal nyugodtan be lehet jelentkezni bárkinek az engedélye nélkül, akár a fejére is fordulhat a bérbeadó, nem tehet semmit (de lehet soha nem is tudja meg).
"Voltam egy tanfolyamon, ott is azt mondták, hogy csak ideiglenesre engedjük."
Nincs ilyen, te bérbeadóként nem döntheted el, hogy a lakó milyen jogcímen jelentkezik be, de egyébként neked rohadtul mindegy is. A bérelt lakás nem feltétlenül tartózkodási hely, lehet lakóhely ("állandó lakcím") is, ezt a bérlő dönti el.
"Olyasmi lehet a háttérben, hogy ha kidobod a platzra a lakást (hirdetés, stb.), akkor helyrajzi számot, minden adatot megszerez a bérlő, és visszaélhet vele. Olyat is meséltek, hogy a tulajdoni lapra bejegyeztek tulajdonjogot anélkül, hogy lett volna eladás. Vagy eladásra hirdeti a bérlő a lakást, amíg bérli..."
Ennek mondjuk nem tudom, mi köze van a lakcímbejelentésnek...
"Ez igazából úgy biztonságos, hogy egy lakcímkijelentőt is aláírsz ugyanakkor neki."
Mi az a lakcímkijelentő?
# 8
Pont ez az, hogy csak lakcímbejelentő lap van. A korábbi lakóhely automatikusan megszűnik az újabb lakóhely bejelentésekor; ugyanúgy a tartózkodási hely is az újabb bejelentésekor. Illetve a tartózkodási hely önmagában is megszüntethető a bejelentéssel. Viszont azt nem értem, milyen "lakcímkijelentőt" akarsz aláíratni, ami biztosítékot ad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!