Budapestre szeretnék költözni augusztusban. A munkahely vagy az albérlet keresése a fontosabb? Melyiket tartjátok elsődlegesnek és miért?
Köszönöm minden hozzászólónak a segítséget!
Másfél szobás lakást szeretnék bérelni, a munkakeresés-albérletbérlés sorrendje miatt vagyok csak bizonytalan. Van aki szerint elsőként munkát kell vállalni, mások szerint pedig azután kesessek munkát Budapesten, ha már Budapesten is élek. Ami miatt feltettem a kérdést, hogy megtudjam, ki hogyan fogna hozzá egy költözéshez úgy, hogy pl. vidékről a fővárosba költözik, de még nem talált munkát, és lakást sem vett ki.
Ritka az a munkahely, ahol másnap kell munkába állni.
Eleve jelentkezéskor megmondod, hogy 1-től, vagy 15-től tudsz jönni. Az időpont meghatározásakor legyen 2 heted, ezalatt kell találjál albérletet!
Hát barátom, ha ilyen hozzáállással jobban jössz ki anyagilag, mint vidéken fát vágva (vagy mittudomén mi most a legrosszabb munka), akkor csodálkozni fogok.
Ebből általában az lesz, hogy 150 ezreket fizetsz le minden hónapban lakásra, aztán a maradék 30 ezerből próbálsz elvegetálni. Ebből egyvalaki gazdagszik meg: a lakástulajdonos. Nekik jó, hogy vannak ekkora lúzerek, mint a kérdező.
Mindenképpen az albi a fontosabb, hiszen ha távol laksz, be sem hívnak állásinterjúra, tapasztalat! Én beleírtam az önéletrajzba, hogy x város, a munka érdeklében vállalom a költözést, kemény 3 helyre hívtak be Pestre, pedig van használható végzettségem. Aztán felvettek mind a kemény 3 helyre, kettőt visszautasítottam, mert nem akartam reggel 40-50 percet buszozni 2-3 átszállással, a harmadik helyre 30 percet buszozok 2 átszállással. Kis igényem volt a lakással kapcsolatban, hogy távfűtés, erkély, bútorozott, max. 1 emelt, mert van egy bringám. Nem sok igényem jött össze...
Szóval, előbb a munka. De kérdés Pesten, hogy melyik kerület? Vhol középen, ok, de Budán, Pesten? Viszont akkor munka szempontjából felejtős a szélső kerületek. Ami végül összejött, boldog nem vok tőle. :(
14. vok
15#: ok ezt, értem. Viszont így legalább telefonon figyeltek arra, hogy ne másnapra hívjanak be arra a kemény 3 helyre. Amíg nem írtam bele, felhívtak, hogy másnap menjek be. Mondtam, hogy itt és itt lakom, hát, akkor mikor lenne jó? Akkor meg pont nem volt jó. Döntenem kellett, aztán hogy jól-e rosszul, mindig csak utólag derül ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!