Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Ha én bérelek (szóval nem én...

Ha én bérelek (szóval nem én vagyok a tulaj csak bérelem) egy lakást akkor kiadhatom albérlőnek?

Figyelt kérdés
2019. máj. 1. 18:50
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
51%

Ahogy már írták: a szerződésen múlik.

Amúgy lehet benne ráció: pl. a tulaj egy fix összeget kap, és nem kell görcsölnie, hogy két ember mellé be tud-e szervezni egy harmadikat, hogy annyit keressen, amennyit szeretne. Ez a főbérlő gondja lenne.

Mert ugye, ha két ember együtt lakik, akkor csöppet se biztos, hogy egy harmadik idegen szívesen lakna velük együtt, vagy ők szívesen fogadnák.

További előny, hogy nem többfelé kell intézkedni, ha némelyik nem fizeti a bérleti díjat vagy a közüzemi díjakat. Mert ugye, ha három bérlő van, akkor a tisztességesen fizetőnek semmi köze ahhoz, hogy másik két társa nem fizet. Azt a tulaj verje le rajtuk, ha tudja.

2019. máj. 2. 08:37
 22/27 anonim ***** válasza:
59%

" én bérlem a tulajtól 50 ezerért én ennyit fizetek a tulajnak ugye havonta. Én meg kiadom mondjuk 80 ezerért havonta amiből nekem csak 30 ezer marad mivel 50 ezret fizetek a tulajnak, szóval így is a tulaj kap többet"

A tulaj meg kirúg a francba és kiadja 100-ért.

Amúgy nem is értem, hogy miért gondolod, hogy valaki azért vesz meg kiadásra egy 20-30 milliós ingatlant, hogy ha 80ezerért lehet kiadni, akkor neked -vadidegenként- kiadja 50ezerért csak azért, hogy még te is kereshessél rajta további 30ezret??!!

Ja,hogy csak te vagy helikopter?!

2019. máj. 2. 11:16
 23/27 anonim ***** válasza:
0%
Akkor mi a kérdés? Kérdezel valamit és utána megmagyarázod.
2019. máj. 2. 13:53
 24/27 A kérdező kommentje:

Az volt a kérdés lehet-e?

Amire az a válasz, igen ha a szerződés engedi...

Ennyi!!

2019. máj. 2. 14:55
 25/27 anonim ***** válasza:

Én még nem találkoztam olyan bérleti szerződéssel, amiben a tulaj ezt megengedte volna, pedig ingatlanosok között mozgok, millió albérletben laktam és volt pár lakóm általam kiadott ingatlanokban. Nem is életszerű, mivel ez úgy szokott működni (saját tapasztalat), hogy kibérelek egy lakás egy szobáját. A tulaj pedig, ha nem akar foglalkozni a többivel, megkér engem, hogy keressek magam mellé lakótársat, az indok pedig az, hogy úgyis én fogok vele élni, jobb, ha én találom meg.

Ha megvan az ember, elviszem a tulajhoz, ő rábólint, vagy nem és amit a másik fizet, az is a tulajdonosé.

Így én lényegében nem vagyok főbérlő, csak a tulaj megkért, hogy a saját érdekemben intézzem el, hogy feleződjön a költségem.

2019. máj. 3. 11:09
 26/27 anonim ***** válasza:
0%

"Az volt a kérdés lehet-e?

Amire az a válasz, igen ha a szerződés engedi...

Ennyi!!"

Ha van a kérdésedre válaszod, akkor mi a sz..rnak kérdezed?

2019. máj. 3. 11:24
 27/27 A kérdező kommentje:

Hú baz.dmeg te idióta vagy.

Az első válaszadó megválaszolta nem te nagyon hül.ye?

2019. máj. 3. 11:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!