Ha én bérelek (szóval nem én vagyok a tulaj csak bérelem) egy lakást akkor kiadhatom albérlőnek?
Ha én főbérlő vagyok és kiadom neked az nem jelenti,hogy bele is egyeztem abba,hogy te tovább add.Én vagyok a tulaj és mondom meg a feltételeket,hogy kinek adom ki a lakásom.Ha ilyenbe spekulálnál ,mind ketten repülnétek.Veled kötöttem a szerződést nem Jóskapistával.Mielőtt neked kiadtam,ekkor is volt egy interjú ,amin megbeszéltük a feltételeket.Ha most te beköltöztetsz nekem oda,szerződés nélkül tíz kutyával,vagy tíz purdéval valakit azt milyen jogon teszed?Nincs is szerződés kötési lehetőséged,mert én vagyok a tulaj.Mi van akkor,ha ezek szétlopják,lelakják?Kifizeted a +,ha a kauciód nem fedezi?Még fel is jelentenélek ekkor,de ha eltűnsz még megtalálni is nehéz lenne,ha nem jelentkezel be sehol.Én veled állok szerződésben és azért,mert alkalmasnak találtalak,hogy neked adjam ki a SAJÁT LAKÁSOM.Ha osztozni szeretnél a költségeken és ezért szeretnél lakótársat,enged már meg,hogy én adjam áldásom rá és velem kössön szerződést és ne veled valami humbukk,nevesincs irományt.
Bérló vagy csak, a tulaj meg én,ha nem lenne világos.
Továbbra is, ha engedi a szerződés lehet...
Nem az volt a kérdés, hogy TE megengeded-e.
"Ha én főbérlő vagyok és kiadom neked az nem jelenti,hogy bele is egyeztem abba,hogy te tovább add.Én vagyok a tulaj és mondom meg a feltételeket,hogy kinek adom ki a lakásom."
Bérlő vagy tulaj vagy? Továbbra sem mindegy!!
Nagyon megsütötte a nap azt a tulajt aki ilyen szerződést kötne Szerintem az ilyen ügylet ,már az átverés kategóriája.
Esetleg ügyeskedés .Természetesen ebbe hívatalosan a NAV ot is be kell vonni .Ennek a győztese a NAV lenne hisz 2 személytől vasalná be az adót,1 ugyanazon ingatlan kiadásából .
"Nagyon megsütötte a nap azt a tulajt aki ilyen szerződést kötne Szerintem az ilyen ügylet ,már az átverés kategóriája."
Már miért lenne átverés?
Egyébként továbbra is a tulaj keresne rajta többet.
Pl: én bérlem a tulajtól 50 ezerért én ennyit fizetek a tulajnak ugye havonta. Én meg kiadom mondjuk 80 ezerért havonta amiből nekem csak 30 ezer marad mivel 50 ezret fizetek a tulajnak, szóval így is a tulaj kap többet. Az adót most ne számoljuk.
Én még nem láttam olyan albérlet szerződést, ahol ez ne lett volna tiltva, vagy direktbe, vagy a szerződés megfogalmazásából adódóan.
Lehet így is kivenni lakást ahogy te akarod, csak kötve hiszem, hogy a mai piaci környezetben lenne erre igény. Kirakod a hirdetést 2 weboldalra és facebookra és már vannak is bérlőid másnapra. A franc se akarna pénzt bukni azért, hogy egy közvetítőn keresztül adjon ki bármit is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!