Szaszaby kérdése:
Koreai albérlők! A szomszédimba most költözött be kb 20 Koreai munkavállaló. Aminek én nagyon nem örülök. Vidéki Komárom-Esztergom megye, kis falu. Az ingatlan családi ház,5 szoba 2 mosdóval. Tudom valamit tenni jogilag?
Figyelt kérdés
2019. ápr. 28. 22:32
11/28 anonim válasza:
Koreaiak ide, és 20-an egy házba? Szerintem vagy nem (dél-)koreaiak, vagy csak ez egy átmeneti szállás számukra. Dél-Korea sokkal gazdagabb ország mint mi vagyunk, nem járnak ide csak úgy dolgozni az emberek, inkább csak nagyfőnökök szoktak az itteni leányvállalatokhoz kijönni pofavizitre.
12/28 anonim válasza:
Koreai nagyfőnökök nem laknak tömegszálláson. Sima melósok.
13/28 anonim válasza:
Ezért mondtam, hogy szimplán ideiglenesen lesznek ott szerintem. Mégis milyen koreai melóst éri meg idehozni és kifizetni neki az itteni melósbér isten tudja hányszorosát? Ráadásul ilyen bérrel miért zsúfolnák őket egy házba?
14/28 anonim válasza:
Olvass utána a koreai munkakultúrának. Én nagyon meglepődtem. Ezek munkamániás pszichopaták.
15/28 anonim válasza:
Én ezt értem és tudom is, de semmi szín alatt nem éri meg idehozatni a Föld másik feléről olyan munkásokat, akik sokkal drágábban dolgoznak mint a magyarok. Ha már melós kell külföldről, akkor miért nem bármilyen más ország a szmoszédból? Koreai bérért jönnének még talán az osztrákok is.
16/28 anonim válasza:
Itt nem a bérről van szó. Ezek simán dolgoznak 16 órát, benn alszanak a gépek között aztán folytatják. Nem 1-2 napig hanem hetekig. Csinálják ezt boldogan és lelkesen, büszkék rá, hogy mit meg nem tudnak tenni a cégért. Európában közel távol nem találsz olyat aki ezt hajlandó lenne megtenni. Bármennyi pénzért sem.
17/28 anonim válasza:
Dolgoznak 16 órát a büdös lófütyit ám :D Tudom, hogy ott komoly munkakultúra van, de ha valakit 16 órát hajtanak, az erősen kontraproduktív, továbbá még mindig ott tartunk, hogy egy koreai munkás béréből kijön 24 órányi műszak magyar melósokból... kétszer is.
Én még mindig nem értem, hogy hol van a biznisz abban, hogy a világ másik feléről hozol baromi drágán, rohadtul drágán dolgozó munkaerőt.
18/28 Estádio de Felchút válasza:
Valószínűleg megvették a letelepedési kötvényt, szóval nem kellene vegzálnod a kedves sárga újmagyarokat, mert könnyen kapsz 10 perc felfüggesztettet hazaárulásért.
19/28 anonim válasza:
Én megpróbálnék velük összehaverkodni. Vinnék egy kis pálinkát meg egy kosár fánkot baracklekvárral. :-) Jobb 20 mosolygós szomszéd, mint 20 kiszámìthatatlan ellenség. (Albérletben 6 finn szomszéddal működött.)
20/28 anonim válasza:
# 19!
Ja-ja! A kimcsi nagyon finom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!