Milyen minimum összeggel érdemes felköltözni Budapestre? 300k már elég lehet?
Mondok pontosabb dolgokat, mert ugye kinek mik az igényei is eleve :)
Szeretnék a következő pár hónapban valamikor felköltözni Bp-re ha találok munkát, egy teljes lakást nem bérelnék, szerintem csak egy saját szobát lakótársakhoz csatlakozva (nem tudom, 60-70k egy szoba?). Ugye oda kell kaució gondolom, plusz első hónapra amíg nem érkezik meg a fizu addig kajapénz (vannak itthon ilyen alap dolgaim hogy rizs meg só meg stb szóval nem a nulláról kell mindent megvennem, de azért enni kell).
300ezer forinttal már el lehet indulni úgy, hogy ki legyen fizetve az albérlet, meglegyen a kajapénzem és azért ha 1-2 este ki akarok menni városba teszem azt az új munkatársakkal akkor ezt megtehessem?
Mit javasoltok?
Előre is köszönöm az építő jellegű tanácsokat.
És most várom a valóban hasznos és segítő hozzászólásokat is.
Mellesleg sem öcsi nem vagyok, sem éjjel nappal budapest néző, pusztán már nagyon régen volt hogy utoljára albiban laktam.
Van biztos állásod, vagy még munkát is kell keresni?
500e alatti összeggel nem indulnék neki még biztos munkahellyel sem.
A kaució 3 hónap! Erre jön az 1. havi bérleti díj.
Azaz költözéskor, gyakorlatilag 4 havi díjat kell leraknod!
60-70/szoba...ja, de ne a belvárosban, pláne ne Budán gondolkodj.
A "kimenni a városba", na az már 10-20/este!
Nőd nem lesz!!! Az úri sport!
Ja, és el sem hiszed, milyen könnyen ugrik a lóvé apróságokra. Pl.: bérlet 10.000, tisztálkodó és takarítószerek, melós ruha, telefonszámla, prosti/havi 1 az másik 150000,
5-600, inkább, nem 3!!!
Kicsit reálisabban:
Ha 70-ért találsz szobát, általában 2 hó kaució+bérleti díj máris 210.000 Ft. Egy hónap kajára, bérletre elég lehet a maradék 90.000, de ez így eléggé ki lesz számolva.
A kimenni a városba megint rajtad múlik, egy átlag helyen mondjuk 700 Ft egy sör, ha neked elég 3-4 belőle oké, de ha jönnek mellé a felesek 1000-1500-ért, akkor hamar pénz szűkében leszel.
Szóval azért kicsit többel indulnék, 400-500 reálisabb, kényelmesebb, nem fogsz szorongani, hogy mikor jön már a fizu. Utána pedig már a fizetéseden múlik a boldogság. De 1-2 hónapot ki lehet bírni kisebb lábon is.
Nézd meg a szobahirdetéseket!
Abból már ki tudod számolni.
Különben mért szeretnél pont Budapestre menni, ha semmi nem köt oda? Budapest megtelt. Én most tervezek kimenekülni onnan.
Köszönöm a releváns válaszokat.
Valóban a 4-500 tűnik a legreálisabbnak.
8.-nak.
IGAZ! 1 nullával többet nyomtam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!