Nektek nem furcsa, ha barátkozni kell a lakótársakkal?
Mármint nyilván a jó viszonyhoz kell egyfajta kapcsolat, de nekem az kicsit sok, ha 2 nappal a beköltözés után már minden olyan dolgot megbeszélnének velem, amit a legjobb barátnőjükkel, vagy anyukával kellene/szoktak.
Igazából időm se nagyon lenne/van órákat beszélgetni minden nap lakótársakkal. Arról nem is beszélve, hogy hulla vagyok a nap végén, és nem feltétlen díjazom, ha hazaesek, már levegőt se vehetek, letámadnak a napjukkal, meg hogy nekem milyen napom volt. Ehhez túl introvertált vagyok. Párszor volt olyan lakótársam, akiknek nem volt igényük beszélgetni, sokkal jobban tudtam beosztani az estéimet, mint pl. most. Persze, ha dolgom van, akkor tényleg nem állok le hosszadalmasan beszélni, ellenben ha "csak" aludnék egyet délután, vagy filmeznék, magammal foglalkoznék, akkor nem mondom azt, hogy most pihenni szeretnék, bocsi. És hallgathatom az életüket...
Szóval ja, elég rossz vagyok ebben. Én továbbra is azt gondolom, hogy a lakótársaknak nem szükséges összebarátkozni, elég, ha hagyjuk egymást nyugodtan élni a megfelelő határok között.
Nem a beszélgetés zavar, hanem, hogy folyton muszáj. Néha szeretném, ha hagynának a magam világában órákra meg ilyenek.
De amúgy sosem értettem, hogy miért nem lehet megkérdezni, ha valami baja van az illetőnek, jelen esetben ő azt hitte, hogy neked van bajod vele, azért nem beszéltek. Én akkor is rákérdezek, ha nem számítok semmilyen szép válaszra. :D
Akik lakótársakban keresik a barátot, ott már rég baj van szerintem. Ugyanúgy, ha a munkatársakban. Persze, van amikor összejön, mert annyira egy húron pendülnek, de mindenkivel görcsösen erőltetni.... mert az a lakótársam, aki utált, nem bírta feldolgozni, hogy bizony nem mindenki köteles kedvelni őt, és megfelelni az elvárásainak. Pláne, hogy a saját házirendi szabályainak a felét se volt képes betartani. :D Hagyjuk az ilyet, inkább elmentem.
Pont azt akartam írni mint a 3-as, hogy egyesek abban a tévhitben vannak, hogy a társas albizás egy Jóbarátok sorozat és azt a feelinget erőltetnék.
Engem nem érdekelt senki lelkivilága, hogy sértődik vagy sem, szereztem egy szállodai "Ne zavarjanak!" táblát és kitettem az ajtómra, miközben az ajtót is kulcsra zártam.
Hozzáteszem, hogy egyébként aranyos és kedves vagyok, de szükségem van a személyes térre és az elvonulásra még egy közös bérletnél is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!