Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Szüleim nem szertnék, hogy...

Szüleim nem szertnék, hogy elköltözzek albérletbe a tanulmányaim alatt, hanem úgy gondolják, inkább ingázzak. Mivel tudnám meggyőzni őket, hogy támogassanak a költözésben?

Figyelt kérdés
Szóval jövőre továbbtanulok, és az egyetem 50 kmre van a lakhelyemtől. A közlekedés szerintem nem a legjobb, kétóránként járnak vonatok, buszok változóan, de pl az utolsó 4 körül indul haza, és később már nincs is. Másrészt szeretném kiélvezni az egyetemi létet, bulikat, amikből nem a legkényelmesebb hajnalban vonattal egy óra alatt hazaérni. Szüleim szerint nem vagyok elég érett ahhoz hogy önállósodjak, de más közeli ismerőseim nem így vélik. Nagyon bánt, hogy anyagilag bőven tudnának támogatni is, ahogy a testvéremmel is tették, ennek ellenére nem akarnak. Hozzáteszem, hogy jól ismerem a várost, ahova továbbtanulni készülök, és ezzel a szüleim is tisztában vannak. A hosszútávú jövőmet is egyedül ott tudom elképzelni. Sok ismerősöm van arrafelé, sőt, rokonaim is, akik ha bármi van, tudnának nekem segíteni. Szerintetek mit tudnék még felhozni, hogy meggyőzzem őket abban, hogy költözhessek?
2018. dec. 31. 17:06
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem mindenkinek az az álma, még egyetemistaként sem, hogy " éjjel-nappal bulizzon", meg idegenekkel lakjon egy helyiségben. Én se laktam volna soha senkivel, még a legjobb barátnőimmel sem egy szobában. A kérdező azt írja, hogy anyagilag is megengedheti a családja, hogy albérletbe menjen, akkor hülye lenne kollégiumba költözni.
2019. jan. 2. 20:04
 12/13 anonim ***** válasza:
86%

ok, a kollégium nem opció.

Viszont akkor annyit tudsz tenni, hogy - ha vmilyen csoda folytán - találsz órarendet oda, ahová járni szeretnél, csak próbaként. Ott meg tudod nézni az ingázást, aztán a szüleidnek megmutatod, hogy ez is egy lehetőség. Mert hogy ez nem középiskola, ahol 8-14-ig tart a tanulás. Mit csinálnál, ha 18-kor ér vége a tanítás? Beszélni, beszélni, beszélni kell, ne hagyd a végére. Persze, ha nem hallgatnak meg, akkor nincs ötletem...

2019. jan. 2. 21:19
 13/13 anonim ***** válasza:
Légy kedves írd meg melyik az az EGYETEMI város,ahonnan 16 óra után már nincs távolsági közlekedés. Hadd csodálkozzunk együtt...
2019. jan. 9. 23:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!