Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Nem TDK-ztam a tanulmányaim...

Nem TDK-ztam a tanulmányaim alatt, van így értelme PhD-n és tudományos pályafutáson gondolkodni?

Figyelt kérdés

Sajnos nagyon elrontottam, mert alapképzéstől kezdve inkább dolgoztam az egyetem mellett, és csak annyi volt a célom, hogy tanulmányi ösztöndíjat kapjak, az egyéb "kötelezettségekben", versenyekben nem vettem részt. Ezzel együtt is kb. mindig évfolyamelső voltam (előfordult, hogy az egész szakon nekem lett a legjobb átlagom), viszont SEMMI mást nem tettem le az asztalra. Most szeptemberben kezdtem el a mesterszakomat, és rájöttem, hogy én ezzel a területtel szeretnék foglalkozni, és erre irányuló doktori iskolát is találtam. Viszont nem tudok a jó tanulmányi eredményeken és a motivációmon túl semmit felmutatni.

Ebben a helyzetben mit tudok csinálni? Van még valami, amit tehetek az ügy érdekében, vagy felejtsem el az egészet, így jártam?

Előre is köszönöm, ha valaki válaszol.

2018. nov. 2. 17:42
 1/7 anonim ***** válasza:
37%

Ha most szeptemberben kezdted el, akkor egy TDK még simán belefér

Emellé rengeteg tudományos munkába belehet csatlakozni 2 év alatt és letenni jó pár dolgot az asztalra.

2018. nov. 2. 17:46
 2/7 A kérdező kommentje:
Azt a kérdést kihagytam, hogy publikálni egyetemi hallgató hol, hogyan és milyen feltételekkel tud? Mindenképp be kell vonnom egy tanárt is, vagy mehetek a saját fejem után?
2018. nov. 2. 17:47
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! :)
2018. nov. 2. 17:48
 4/7 anonim ***** válasza:
80%

A részleteket illetően tanárokat kell kérdezni, mert sok helyen intézmény függő.

Szakkoli is sokat segíthet.

2018. nov. 2. 17:55
 5/7 anonim ***** válasza:
45%
SEMMIRŐL nem vagy még lekésve, nyugi!
2018. nov. 2. 18:23
 6/7 anonim ***** válasza:

Ez a hozzáállás azért még kevés egy PhD-hez.

Azt viszont jó lenne tudni, van -e már konkrét terület, amivel foglalkoznál majd, és milyen új kutatásokat tudnál végezni. Konzulens remélem van, és már most tudod, kivel fogsz együtt dolgozni, akár a diplomamunka tekintetében is.

2018. nov. 3. 16:36
 7/7 anonim ***** válasza:
Egy dolog számít: egy tanár, aki támogatja, hogy bejuss és segíti a karrieredet. Ilyened van már? Ez legyen a legelső.
2018. dec. 31. 20:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!