Nem TDK-ztam a tanulmányaim alatt, van így értelme PhD-n és tudományos pályafutáson gondolkodni?
Sajnos nagyon elrontottam, mert alapképzéstől kezdve inkább dolgoztam az egyetem mellett, és csak annyi volt a célom, hogy tanulmányi ösztöndíjat kapjak, az egyéb "kötelezettségekben", versenyekben nem vettem részt. Ezzel együtt is kb. mindig évfolyamelső voltam (előfordult, hogy az egész szakon nekem lett a legjobb átlagom), viszont SEMMI mást nem tettem le az asztalra. Most szeptemberben kezdtem el a mesterszakomat, és rájöttem, hogy én ezzel a területtel szeretnék foglalkozni, és erre irányuló doktori iskolát is találtam. Viszont nem tudok a jó tanulmányi eredményeken és a motivációmon túl semmit felmutatni.
Ebben a helyzetben mit tudok csinálni? Van még valami, amit tehetek az ügy érdekében, vagy felejtsem el az egészet, így jártam?
Előre is köszönöm, ha valaki válaszol.
Ha most szeptemberben kezdted el, akkor egy TDK még simán belefér
Emellé rengeteg tudományos munkába belehet csatlakozni 2 év alatt és letenni jó pár dolgot az asztalra.
A részleteket illetően tanárokat kell kérdezni, mert sok helyen intézmény függő.
Szakkoli is sokat segíthet.
Ez a hozzáállás azért még kevés egy PhD-hez.
Azt viszont jó lenne tudni, van -e már konkrét terület, amivel foglalkoznál majd, és milyen új kutatásokat tudnál végezni. Konzulens remélem van, és már most tudod, kivel fogsz együtt dolgozni, akár a diplomamunka tekintetében is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!