Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Szerintetek nőként, nő vagy...

Szerintetek nőként, nő vagy férfi lakótársat válasszak?

Figyelt kérdés
Ezen vacilálok, én vagyok a nő a történetben. Facebookon kerestem lakótársat, akivel ketten vennénk ki kétszobás lakást, a költséghatékonyság miatt. Jelentkezett is jópár lány, de én akkor jöttem rá hogy nem biztos, hogy ezt akarom. Én 27 vagyok, dolgozom, és amúgy egy egyszerű otthonülős ember vagyok. A lányok akik jelentkeztek viszont 18-21 éves diákok voltak, tele pózolós, bulizós, barátnős képekkel. Nekem nem hiányzik, hogy pl hétvégente egy csapat tinilány lepje el a lakást, mert itt készülnek a buliba, és valószínűleg megszólnának a hátam mögött, mert én nem sminkelek, teltebb vagyok, és nem igazán érdekel a divatos öltözék sem. De ezen kívül is több problémaforrást látok a nőkben, fürdőhasználat, tisztaságmánia, hisztisség, idegen pasik felhozása stb. Szóval én férfi mellett döntenék, ha találok valakit. A családom viszont hülyének néz miatta, azt mondják hogy majd az ingyen takarítónője leszek, és hogy törvényszerű hogy rámmászik, valamint hogy így párom sem lesz soha, mert mindenki rosszra fog gondolni ha meghallja hogy egy fiúval élek. Most nem kérek olyan válaszokat, hogy vegyek ki saját albit, jelenleg erre van lehetőség, és max 1 évig tervezem én is. Szerintetek?
2018. szept. 21. 16:41
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

A legfontosabbak az alapvető szokásaid, elvárásaid, ezt minden jelentkezővel célszerű megbeszélni, mert sajnos nem elég az, ha jól elbeszélgettek 30 percet, közben meg ég és föld az életviteletek.

Én megpróbálkoznék férfi lakótársakkal, de a barátnőim teljesen kiakadnak az ilyesmin, meg szüleim sem engednék (lévén, hogy az ő lakásuk, amiben lakni fogok majd). És még az is elszomorít, hogy eddig mindig ketten laktunk albiban, de most két lakótársam lesz, mert máshogy nem tudnék megélni egyetem mellett. Ez most egy ilyen helyzet, legalább anyuéknak nem kell lakbért is fizessek a rezsi mellett.

Szerintem, ha tudsz választani egy csendes életvitelű srácot, jobban jársz, mint egy lánnyal.

Engem már nagyon lefárasztott a sok rivalizálás, mert az azonos neműek között ez gyakran előfordul, ráadásul sosem én valasztottam, hanem én mentem másokhoz, nagyon kellemetlen, mikor olyan dolgok derülnek ki később egyesekről, hogy ihaj. Amíg nincs elég pénze az embernek, vagy párja, addig meg kell próbálni kiválasztani a leginkább hozzánk illő lakótársat.

Pl: ha valakit zavar a dohányzás, akkor nem dohányzó személyt célszerű keresni. Aki csendes életvitelű, az közölje, hogy erre vágyik. Az alvási szokásokat is célszerű megbeszélni, én emiatt mentem el egy helyről, mert nem hagytak éjszaka aludni hetekig.

A takarítást meg szerintem egyszerű megbeszélni, viszont némi tolerancia elmegy ezen a téren, hiszen emberek vagyunk, lehetnek vacak napjaink, plusz a lakás van értünk, nem mi a lakásért. Más az, ha másnapra marad 1-1 edény a mosogatóban, mintha valaki hazautazik úgy, hogy mindent otthagy. Egy ilyen esetet normálisan meg is beszéltem egy lánnyal, mert az nekem már sok volt. Plusz mindenét berohasztotta a hűtőbe mindig. Ha 1-1 takarítás elcsúszik, az nem a világvége. Nekem ezek az igényeim pl.

Ja és volt egy hely, ahol kiutáltak mert nem volt kedvem beszélgetni velük, tehát "antiszoc" voltam amiért lenéztek. Nem nagyon lett volna közös témánk, de ez szerintem nem várható el lakótársaktól, hogy "pajti" szintre lépjenek, ennyire senkit se lehet kiismerni a kiválasztásnál. Persze az tök jó, ha valakivel nagyon könnyű elbeszélgetni, de azért benne van a pakliban, hogy kimerül a viszony annyiban, hogy hagyjuk egymást élni,és nem zavarjuk egymást köreit. Legalábbis nagyon sok ismerősömnél ez van, nekem eddig mindig nyitott lakótársak jutottak.

Remélem hamar találsz valakit! :)

2018. szept. 25. 18:29
 12/12 anonim válasza:
Én férfiként egy nővel vagyok. Jól kijövünk. Én is otthonülős, elmélkedős vagyok. Ő valami orvos, néha éjszakás én is reggel megyek, este jövök. Most megyek a Havannába lakni egyedül.
2018. szept. 30. 15:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!