Ezért a kárért mennyit kéne fizetnem a főbérlőnek?
Sziasztok!
Másfél éve lakok egy 35 négyzetméteres budapesti albérletben. Havi 150k-t fizetek fixen amiben minden bent van (rezsi, UPC, közös költség). Sajnos az elmúlt 1,5évben sikerült pár esztétikai kárt okoznom ami még a tulajnak se tünt fel az albérlet ellenörzése közben (ami kb 3 percig tartott).
Sajnos megkarcoltam/sértettem négy helyen kőpadlót. Ezek kisebb/közepes sérülések messziről első ránézésre fel nem tünőek (3db 1-2 cm, nem túl mély, illetve 1db 3cm mélyebb sérülés). Illetve sajnos a konyha polton is okoztam egy nagyobb karcolást mivel ügyetlen vagyok. Minden másra jól vigyáztam. Ebben az esetben mennyi kártérítést kell fizetnem ? Illetve mennyit illene ? Elveszíthetem kauciót vagy még rá is kellene fizetnem ?
Mikortól beszélhetünk tényleges károkról illetve mikor beszélhetünk állagromlásról (az idő függvényében)? Mennyi az a kár amitől már jogosan kérhetnének pénzt ?
Kellemetlenül érezem magam a helyzet miatt próbáltam vigyázni a lakásra de nem sikerült. Semmi mással nem volt gond. Az albérleti díjat is mindig időben fizettem/fizetem
Várom a válaszokat! Köszönöm!
Attól függ, mi áll a szerződésben. Ha benne van, hogy az eredeti állapotban kell visszadni a lakást, akkor követelhetik ezek kijavítását, megtérítését. Ez a tulajdonos belátásától függ. Ha nincs, akkor normál
kopásnak felfogható.
Ez nem kár, hanem természetes amortizáció.
A tulajdonos anyja sincs már olyan állapotban, mint 30 éve volt. Minden amortizálódik, ami használatban van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!