Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » 0-ról albérletbe hogy lehet...

0-ról albérletbe hogy lehet költözni?

Figyelt kérdés

Tegyük fel kiraknak a szüleid mert szereztél magadnak egy minimálbéres állást, mobil nélkül, edények nélkül, váltó ruha nélkül, 0 forintal.

Mik az első nehézségek? És mik a legelső dolgok amikre érdemes beruházni?

2018. máj. 21. 00:53
1 2
 1/14 anonim válasza:
51%
Először is egy kastélyt kell venned magadnak. Aztán királlyá kell koronáznod magad.
2018. máj. 21. 01:44
 2/14 anonim válasza:
83%
Amig szuleidnel voltal nem voltak ruhaid csak ami epp rajtad volt? Meg telod se? Vagy ke nekik a ruha es telo ha elmesz? Kicsit eletszerutlen.
2018. máj. 21. 01:55
 3/14 anonim ***** válasza:
32%
A legelső dolog utánajárni, hogy bárki kitehet-e a bejelentett lakcímedről és milyen indokkal. Csak mert tulajdonos és haszonélvező is csak erről hozott bírósági végzéssel tehet ki nem fizető bérlőt, aki vadidegen, akár külföldi ember, csak szólok...
2018. máj. 21. 02:15
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Hát először is munkásszállóra tudsz menni csak vagy haverokhoz, rokonokhoz.

Valakitől pénzt kell kérned kajára, amíg nem kapsz fizut. Pár hónap alatt talán össze tudsz szedni annyit, hogy visszafizesd az így létrejött tartozásaid.

A legfontosabbak természetesen az alapvető cikkek: megfelelő ruhák, tisztálkodási eszközök, a többi már "luxus", nem feltétlenül szükségesek az élethez, de kényelmesebbé teszik.

Jó lenne egy jobban fizető állást szerezni, és akkor talán egy év alatt össze tudsz szedni annyit, hogy albérletbe költözhess. Később vehetsz étkezéshez szükséges dolgokat, okostelefont. Részemről másra nem igazán van szükség, mindig igyekeztem minél kevesebb cuccot felhalmozni.

2018. máj. 21. 05:37
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Először is gratulálok a szüleidhez, és javaslom, hogy amikor majd öregek és magatehetetlenek lesznek, emlékeztesd őket erre a húzásukra úgy szóban, mint tettben.

Odáig, gondolom, már eljutottál, hogy hogyan kell albérletet keresni, mert ha még az sem megy, akkor életképtelen lennél. Nyilván leesett már, hogy minimálbérből maximum szobát tudsz bérelni, azt sem túl jót.

Ha nincs ruhád, akkor az a legfontosabb. Alsóruházatot a piacon, felsőt célszerűen a turkálóban tudsz beszerezni. Javaslom, hogy vegyél legalább egy vagy két cargo nadrágot vagy katonai gyakorlót, mert azok elnyűhetetlenek és olcsók. Pólót, inget nagykerben vegyél, mert amit 3-4000-ért adnak, azt ott 4-500-ért is megkapod.

Cipő tekintetében munkavédelmi cipőt ajánlok. 15-20 ezer forintért biztos lehetsz benne, hogy legalább egy évig nem lesz gondod lábbelire, nem fog szétszakadni meg kilyukadni két hónap alatt. Mellé szerezz be egy kínai papucsot is otthonra.

Főzőedények tekintetében irány a piac, leginkább a kínai piac. Kelleni fog egy nagyobb és egy kisebb lábas vagy fazék, fakanál, tányér, pohár, evőeszköz. Szükséged lesz ágyneműre is, ezeket is a kínain tudod a legjobb áron beszerezni. Nyár lévén nem kell ezt most túlzásba vinni, egy párna huzattal, egy pokróc, lepedő és huzat bőven elég.

Legyenek takarítóeszközeid. Vödör, felmosó, törlőruhák, hipó, mosogatószer. Nyilván a ruháidat is kell mosni, tehát kell mosópor is. És már megint a kínai piac a helyes megoldás, ott lehet filléres mosóporokat venni.

Mobil helyett inkább vegyél egy használt laptopot. Azon is lehet telefonálni meg SMS-t küldeni. Skype-ról például tudsz hívni telefonszámokat, csak kell rátölteni egyenleget, minimum 20 eurót. Kérdezz körbe a haveri körödben, hogy kinek van valami régi telója, amit nem használ, azt kérd el, arra jó, hogy felhívjanak, ha akarnak.

Az összes többi dolog ki fog alakulni lassan. Hiányzik valami, elgondolkodsz a legjobb megoldáson, beszerzed. Ne felejtsd el, hogy az Internetről a legtöbb dolgot sokkal (SOKKAL!) olcsóbban lehet megrendelni, mintha bemennél a boltba. Ne becsüld le a használt árucikkeket, de ne legyél olcsójános se, mert ha mindig csak az árcédulát nézed, hamar megszopatod magad. Nem az ár az érdekes, hanem az ár/érték arány! Például pont a cipő egy jó példa: igen, lehet venni kínai tornacipőt 2000-ért, de pár sarok után anyázva fogod letépni a szétkínzott lábadról. Inkább adj ki 20 ezret egy jó Beta munkavédelmi cipőre, és az ki fog szolgálni.

2018. máj. 21. 06:31
 6/14 Estádio de Felchút ***** válasza:

Teljesen korrektül leírta az előző.

Annyit tennék hozzá, hogy próbálj meg beszélni a szüleiddel, hogy anyu, apu, kérlek, egyezzünk meg. 2-3 hónapig maradsz, valamennyi pénzt adsz nekik. Gázul hangzik, de akár bérleti szerződést is köthetsz velük 3 hónapra.

Ha lesz indulásnak egy 150-200 ezer forintod, már sokkal jobb a helyzet.

Ha budapesti vagy, jelentkezz a BKV-hoz, vidékieknek munkásszállót biztosítanak; sz*r meló, de meló, és fizetnek. De a leszólt meki, burger king is bőven minimálbér fölött fizet. Dolgozni ott is kell, könnyű fizikai munka, de legalább nem a hóban-fagyban-esőben vagy, mint sok helyen. Fél-egy évet bőven ki lehet ott húzni.

A lényeg, hogy ne parázz be, fejben maradj pozitív. Ez egy átmeneti állapot. Most csóróság van, de fiatal vagy(huszonéves vagy gondolom), negyven éves korodra még bőven lehetsz milliomos, családi házzal, új autóval. Volt már, aki megcsinálta. Rajtad múlik.

2018. máj. 22. 05:54
 7/14 A kérdező kommentje:

Amit hazahozok az megy a közösbe vita nélkül. Olyan nincs hogy én félreteszek hogy legyen későbbre, vagy bármire, pont ezért akarnak kirakni, én meg pont ezért akarok lelépni. Minél hamarabb. Amint megjön a fizu, megyek albérletbe. Egy alkoholtól bűzlő romos patkány járta lakásban ahol a fejem felett ordítoznak és egymást verik részegen, ott nem igazán akar maradni az ember. Mivel nem tudom hogy mi az amit vihetek magammal, már mint mi az amire azt mondják hogy az az "enyém" hisz mindenem az "ő pénzükből van". Tehát ha lépek, akkor se mobil, se ruha, se semmi csak az ami rajtam van és amit fizut kapok a hónap végén.

Ja és jogsim az nincs. Itt arra nem telik és soha nem is fog mint ahogy semmire se.

#6 "próbálj meg beszélni a szüleiddel, hogy anyu, apu, kérlek, egyezzünk meg", "Ha lesz indulásnak egy 150-200 ezer forintod, már sokkal jobb a helyzet."

2018. máj. 24. 10:46
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Én voltam hajléktalan 2 éven át (19-21éves koromban), mikor úgy döntöttem kimászok,

Elősször szálló és próbáltam munkát szerezni, normális helyre nem vettek fel, egy roma hajléktalan rosszarcú fiatalt nem alkalmaznak sehol, néha kőműves, egyszer kétszer ácsmajd tavasszal szerzett nekem egy kedves öreg bentlakó egy város közeli faluban napszámos melót, 3 hónap múlva el tudtam kezdeni egy targoncás tanfolyamot, aztán munkásszállóra mentem, és nagynehezen felvettek egy multihoz targoncázni, azóta is raktáros vagyok, 11 éve, de ma már azóta a 4.munkahelyemen, de itt már 6 éve, 200nettó, ebből fizetem az albérletem, és tanulok, jövőre érettségizem :) utána szakmát szeretnék majd.

2018. máj. 24. 11:22
 9/14 anonim ***** válasza:

8: Gratulálok Neked!

Hogy lettél hajléktalan egyébként 19 évesen?:-o

2018. máj. 25. 01:47
 10/14 anonim válasza:
Ez a legnehezebb dolog innem már csak jobb lehet munkásszálló illetve 1-2legjobb haver ha tud segitsen pénzel vagy kajával pár kölcsön ruha ! Ha megkapod a fizut akkor próbálj szobát bérelni valahol utánna jöhet a többi!
2018. máj. 25. 20:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!