Mennyire jellemző manapság hogy a budapesti albérletekbe be lehet jelentkezni, tartózkodási helyet lehet ott létesíteni?
Egy olyan 5-8 évvel ezelőtt 10-ből 9 tulaj elzárkózott ez elől, mert azt hitték hogy ezzel adófizetési kötelezettségük keletkezik vagy majd az albérlőnek tulajdonjoga...
Ma is ez a helyzet?
Elvileg 2013-tól, ha van ügyvéddel ellenjegyzett vagy 2 tanúval aláírt bérleti szerződésünk akkor a tulaj hozzájárulása nélkül is be lehet jelentkezni az okmányirodákban, nem tudom hogy mennyire kukacoskodóak az ügyintézők, mert mi van ha a tulaj engedi, csak épp külföldön van és egy ingatlaniroda adja ki a lakást...?
Kiskoma, ne öljétek már egymást.
Az ideiglenes tartózkodási hely (lehet h a zsugászok másképp hívják a szagnyelvben) bejelentése nem jellemzőség, meg trend, meg egyéb hülyeség, hanem törvényi kötelesség.
A tulajnak ehhez semmi köze, ő megkapja a pénzét, le lehet nyugodnia. A bérlőnek törvényi kötelessége bejelentenie, hol lakik, mert megszekszuálja a hivatal.
"28: Közigazgatási mendzser vagyok, 2 diplomával,"
Remek, tehát nem vagy jogász. De nyugodtan, cáfold meg amit írtam :D Ott a törvény, te meg még mindig nem linkeltél semmit :D
"28: Én is olyan linket tettem be, ami cáfol mindent, amit írtál, és azt is kifejti, miért tévedtél. Ennyi. "
Még egyszer visszanéztem, ez az egy linked van, ami nem reflektál semmire, csak arra, hogy szerinted a kérdező nem azt kérdezte amit leírt (wtf).
A kérdésben továbbra is TARTÓZKODÁSI helyről van szó. Mégis hogy lehet úgy vitázni, hogy módosítod a kérdést? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!