Első lakásnak albérletbe mennétek vagy egyből saját lakás hitellel?
21 éves f vagyok szüleimmel élek még de mar lassan távoznék . Olyan 2 éve dolgozom mar összeszedtem olyan másfél miliőt 7 m mennek itt ezen a környéken a rendes egyszobás lakások, vagy egy lepukkantabb kertes házat lehet 5-8 m ért kapni ami lakható, Csak sima melós vagyok szóval keresek olyan 170 nettó körül.
albival az a bajom hogy nem lesz sose az enyém és ugye bar drágább mint a hitel, de nem vagyok helyhez kötve mint a hitelnél 20 évre vagy 10 esetleg, de félnék 10 évre felvenni mert ilyen kereset mellet nagy lenne a törlesztő
ti hogy oldanátok meg?
2 pénzforrás:
1. Különköltözésnél a szülői házat eladjuk és a szülpk vesznek egy nekik megfelelő méretű önálló ingatlant. A maradék pénz Neked adják.
Veszel egy saját ingatlant, olyan állapotút és méretűt olyan helyen, amit ki tudsz ennyiből fizetni.
Később majd változtatsz, felújítod, eladod, újat veszel, stb.
Mi ezt csináltuk már csak azért is, mert anyukám nem tudta egyedül fenntartani azt a lakást, amiből én kiköltöztem tőle, az én fizetésem is kellett hozzá.
2. Drágábban veszel, mint a rendelkezésre álló összeg, tehát veszel fel hitelt, de ebben az esetben csak olyan lakást vegyél, aminek van kiadható szobája, és az abból származó bevétel fedezi a hitelt.
A hitelnél sem leszel "helyhez kötve" ... Csak gondolj bele. Ha el kell menned egy másik városba, akkor kiadod a lakásodat olyan áron, hogy fedezze a hiteledet vagy többért (azt írtad, hogy a hitel részlete kevesebb lenne).
Szóval mindenképpen venni érdemes.
Az ingatlan jól tartja az árát, általában az értéke az inflációval egyenes arányosan növekszik még roszabb helyeken is. Ha a piac bedőlne, akkor meg szimplán nem kell eladni, csak amikor vissza ugrik az értéke. Jobb mintha a bankba raknád a pénzed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!