Első lakásnak albérletbe mennétek vagy egyből saját lakás hitellel?
21 éves f vagyok szüleimmel élek még de mar lassan távoznék . Olyan 2 éve dolgozom mar összeszedtem olyan másfél miliőt 7 m mennek itt ezen a környéken a rendes egyszobás lakások, vagy egy lepukkantabb kertes házat lehet 5-8 m ért kapni ami lakható, Csak sima melós vagyok szóval keresek olyan 170 nettó körül.
albival az a bajom hogy nem lesz sose az enyém és ugye bar drágább mint a hitel, de nem vagyok helyhez kötve mint a hitelnél 20 évre vagy 10 esetleg, de félnék 10 évre felvenni mert ilyen kereset mellet nagy lenne a törlesztő
ti hogy oldanátok meg?
Én egy percet nem fizetnék senkinek, ha a sajátomat is fizethetem ugyanannyiból.
Kivéve, ha kifejezetten menekülnöm kell otthonról.
A törlesztőd sem nagyobb mint az albérlet és ha az albiban nem tudsz fizetni, kivágnak mint a taknyot, a bankkal meg tudsz egyezkedni, de hitelfedezeti biztosítást is köthetsz.
A saját lakással sem vagy helyhez kötve, kiadod, eladod.
Ha van 1,5 milliód, mire odajutsz lesz kettőd, 5 milliót veszel fel, az 50-55ezer havonta 10 évig.
A lényeg, hogy fixkamatozású hitelt vegyél fel, akkor nem ér meglepetés!
Ennyi idősen nem vennék, még élnék, ahogy éltem is... szereztem alap nyelvtudást, kimentem angliába, ott pedig szereztem egyedül, élettapasztalatot... na meg magyar 21éves gyárimunkás számára elképzelhetetlen kapcsolati tőkét...
Asztalos vagyok, de nem dolgozom megrendelésre, se gyárban, semmi hülyeség, ez egyben a hobbim, szenvedélyem, kikapcsolódásom... mikor megaszáll az ihlet csinálok valami szépet, most éppen babaházat, amit a kapcsolataim értékesítenek Londonban, Manhattanben, Monacoban... itthon élek, de messze a gyári fizetések feletti egzisztenciával.
Van haverom aki vendéglátózott, szintén Londonban kezdte, aztán hobbiból elkezdett hajókra jogsikat csinálni, ma 33évesen Ibizán egy cégnél hajóskapitány egy túristák által bérelhető yachton... és barátom, amilyen fotókat küldözget, ibizán pontosan olyan yacht kapitánynak lenni, mint amilyennek egy kanos kisfiú elképzelné a gondtalan felnőtt életet mikor úszol a pénzben és a nuniban..
Attól függ, mennyi a havi albérlet.
Saját helyzetemből kiindulva:
Megyeszékhelyen /Debrecen/ egy normális albérlet 80-100ezer körül van, ennyiért nem bérelnék, mert nonszensz, hogy a fizetésem felét lakbérre költsem, és a rezsi még benne sincs. Akkor már inkább a hitel.
Ahol lakok: 7-8 millió Ft egy átlagos társasházi lakás, viszont az albérlet nagyon alacsony, 25-30 ezer körül van egy hónapra. Így inkább az albérletet választanám, mellette tudok félretenni, és nem kellene aggódnom, hogy esetleg kerőképtelenné válok hitel mellett.
Lepukkant kertesház itt 10 millió körül van a nagy telkek miatt. Ezt se venném, mert egy kertesházzal nagyon sok munka van, csak nyelné a pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!