Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Albérlet esetén kell fizetnem...

Albérlet esetén kell fizetnem a közös költségen felül a felújítás részleteit?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Most költöztem albérletbe életemben először, és próbáltam minden lényeges pontot belevenni a szerződésbe, de egyet kifelejtettünk, és most megküldte a főbérlő az első rezsi elszámolást, amiben a közös költségen kívül a társasház felújításából származó hitel részletei is benne vannak. Ezt úgy gondolom, hogy nem nekem kell kifizetnem, mivel nem az én lakásom értékét emelte meg, illetve nem is én szavaztam meg annó. Jól gondolom, vagy fizetnem kell ezt is?
2018. márc. 14. 14:31
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Hat, en egy 40 nm-es, 1 szobas lakasban elek, videki megyeszekhelyen es 14 000 ft a kozoskoltseg, szoval de, lehet sok, attol, hogy kis lakas.
2018. márc. 14. 17:00
 12/14 anonim ***** válasza:
39%

Majd ha tulaj leszel akkor fizesd a felújitási összeget.

Neked ebből előnyöd nem származik.Ma itt vagy,holnap meg felmondanak ,mehetsz máshova .Ezt a költséget nyelje a tulaj.Van miből fizetnie .Neked ehhez semmi közöd,a többi az jogos .

2018. márc. 14. 17:48
 13/14 xswerdy ***** válasza:

ha ez egy külön nevesített tétel, akkor nem kell fizetned, hiszen a szerződésbe csak a közös költséget írtátok, mint fizetendőt.

4-el nem értek egyet (fizesd, hiszen felújított, energiatakarékos házban laksz), hiszen te ezen állapotú lakást vetted ki, a bérleti díj már ennek felel meg.

2018. márc. 15. 09:03
 14/14 anonim ***** válasza:
A legtöbb helyen ahogy az egyes is írta, bele van építve a közös költségbe a felújítási alap. Aztán a bérlő szerződéskötés előtt vagy elfogadja, hogy X összeg a közös költség összesen, vagy nem. A legtöbb bérlő kíváncsi bérlés előtt, mennyi az adott ingatlan közös költsége. Fura, hogy te nem kérdezted meg. Egyébként valóban, ha külön költségként szerepel, akkor nem vagy köteles fizetni. Ti a közös költségben állapodtatok meg az elején, nem? Erre hivatkozhatsz.
2018. márc. 15. 17:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!