Ha lakásfelújítás miatt nem tudtam használni a lakást két teljes hétig, jogosan kérték el a teljes havi lakbért?
Felújítás volt az albérletemben ami idő alatt a szobámba volt bepakolva minden lom nem volt se fürdő se wc ezért két hétig ismerősöknél húztam meg magam.
Ilyenkor ugye a munkások az áramot is fogyasztották én meg ott se voltam két hétig csak ruháért ugrottam fel.
Jogos ilyenkor kifizettetni a teljes havi lakbért ?
Én arra számítottam, hogy félhavit kérnek vagy valamivel kevesebbet kompenzálásként. Ráadásul még benyögték mikor kész lett, hogy emelik a bérleti díjat is.(Szerintem ilyenkor azért illik előre szólni a felújítás előtt.)
Nem jogos bérleti díjat kérni arra az időre, amíg nem tudtad rendeltetés szerűen használni a bérleményt.
Bérleti díj emelést csak a szerződésben meghatározott módon és mértékben hajthatnak végre, vagy a szerződés lejártakor új szerződés megkötése esetén.
Ha ettől el akarnak térni, az jogszerűtlen.
Nem kérheti arra az időre a bérleti díjat!
Díjemelés pedig szerződés szerint...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!