Ha elromlott a mosógép, a javíttatását nekem kell fizetnem, vagy a tulajdonosnak?
Adok a lakásokhoz mosógépet is, de aki akar az hozhat.
Persze nem hoznak inkább én fizessem az esetleges karbantartást. :)
Csak példákat tudok mondani.
Elromlott a mosógép, nem lehetett javítani ezért vettem én egy használtat és cseréltük. 30 eFt volt és én fizettem.
A bérlő egy régi mosógépbe belehányta a ruháit. Elromlott, nem indult. Kihívtam a szerelőt aki azt állapította meg, hogy az egyik ruhadarab a felültöltős régi mosógépben valahogy a dobon kívül lecsúszott. Tehát a ruha akadályozta meg a mosógépet a forgásban. 7eFt volt a javítás és a bérlőnek kellett fizetni.
Valamilyen szintű rugalmasságnak kell lenni a bérlő és a bérbeadó között. Teljesen felszerelve egyszerűbb kiadni az ingatlant és csökken az üresen állás.
Sajnos némelyik bérlő felelőtlen és kárt okoz. Volt aki a mosógépben festette feketére a farmer nadrágját és ez csak később derült ki miután elköltözött. Azóta nem adok új gépeket a lakásokhoz, csak használt olcsókat. Ezeket mérlegelni kell, amikor eldönti a tulajdonos, hogy mosógéppel vagy anélkül adja bérbe a lakását.
Köszönöm a válaszokat! Csak jelzem, hogy senkit nem pontoztam le, egymást pontoztátok. :D
A szerződést megnéztem, az áll benne, hogy a rendes karbantartás körét meghaladó felújítási vagy helyreállítási munkák költségei a bérbeadót terhelik. Na most én a gépet kezdettől fogva rendeltetésszerűen használtam, és a szerelő is megállapította, hogy a hiba nem a rossz használat miatt következett be. Magyarán én nem gondolom hogy bármennyit is fizetnem kellene a javíttatásért. Mit gondoltok?
Persze, hogy nem kell...
Beszéltél már a lakástulajjal? Szerintem fel sem merülne benne, hogy neked kéne fizetned. Életemben nem hallottam még olyanról, hogy egy hasonló esetben a bérlőnek kellett volna állnia a javítást.
Oké, bennem sem merülne fel, de olvastam már mindenfélét, például az itteni válaszok között is...
Meglátjuk, milyen lesz a hozzáállása a témához.
Akkor adjátok neki oda a szar mosógépet és vegyetek magatoknak egyet, amit ha elmentek visztek magatokkal, vagy eladtok.
Lehet kapni jókat, olcsón a Vaterán.
Azért nem írom a Jófogást, mert ott nem tudod kicsoda-micsoda árulja, a Vaterán meg vannak jellemzések.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!