Mire számíthatok ha srácként beköltözöm egy olyan albérletbe ahol a szobatársam és a lakótársaim is csajok lesznek?
Erről az jut az eszembe hogy egyszer fel kellett mennem a barátnőm albijába - kulcsot kölcsön adta. Mikor kinyitottam a zárat csak épphogy kinyílt az ajtó. Azt hittem szorul, de nem. Kb. 200 pár cipő torlaszolta el a bejáratot.
A szoba közepén akkora halomban állt a szennyes, hogy simán elbújhattam volna mögötte. 4 csaj lakott ott.
Kedves irigylésre méltó kérdező!
Hogy mire számíthatsz? Az csak rajtad múlik. Mindenesetre a feltételek adottak életed talán legemlékezetesebb kalandsorozatához ;-)
A szobatárshoz nem tudokhozzászólni, a lakótársak csajok, nos, ez a világon semmit nem jelent. Sokféle ember van, ez a csajokra is igaz. Én pl. sem házitündér, sem trehány nem voltam, megcsináltam a magam részét alapfokon és kész. A kapcsolatom általában nulla volt a lakótársaimmal, köszönés volt és kész. Szobatársam egyszer volt, azzal sem kommunikáltunk. Minek? Nem voltunk barátok, csak idegenek, akik kevés pénzért egy helyen laknak (igaz, egyes bolti eladókkal többet csevegtem, mint vele. de néha nem alakul ki kommunikáció).
Elég hülye csaj, aki nem tudja, hova való a tampon, jegyzem meg. Én még a wc-fedelet is lehajtottam, mert a velem lakó srácnak fontos volt a csí... :D Hát ezen ne múljon a béke.
Számítanod semmire sem kell! Teljesen egyedi lesz, a kapcsolatotoktól függően. Ha nincs kapcsolat, akkor be se költözz, viszont. Az az egyik legrosszabb lakótársi viszony, mikor csak köszöntök egymásnak, azon kívül tudomást sem vesztek a másikról!
Én SharedHouse-ban lakom, ami sokkal másabb a sima lakótársi/társbérlői viszonytól, de az alapja ugyanaz, másokkal élsz együtt. Én 5 különböző korú és foglalkozású nővel lakom együtt. Mint mondtam, az én helyem sharedhouse, így nem tudok érdemben hozzászólni a sima lakótársi viszonyú átlagos általános problémákhoz.
Azonban lehetséges, hogy a te albérleted is olyan lesz, mint az én helyem. Ami közel áll a tökéleteshez.
Most nem írom le újra, de ha gondolod olvasd el az alábbi linken a válaszomat, mivel az is egy lehetőség (6-os válasz az enyém, onnan követhető):
https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__lakohely-szomszedok_..
A sharedhouse-ban teljesen más az élet.
Sok olyan "kötelező" szabály van, ami alapjában véve is lehetne lakótársak közt, azonban ezek "kötelezősége" csak azt eredményezi, hogy még jobban összehoz titeket.
A sharedhouse igazából nem a technikai részben különbözik, hanem az elméletiben. Bár a technikai részek nagyon sokat számítanak, hogy az elméleti megvalósuljon.
Technikai például a minimum méret (ha jól emlékszem minimum 90m2), családi ház vagy apartman része/egésze kell legyen (társasház, többemeletes soklakásos épületben nem lehet), legalább 4 fő (3 fővel szimplán kiadottnak minősített), saját keresetből fizetés (így van, nem mindegy, hogy honnan jön a pénz, szülő/rokon nem fizetheti, bár rosszabb hónapokban bele segíthet), 2 fő/szoba (egyedül nem lehet kiváltságosan lakni, 3 pedig túl sok egy szobába), lakószám független fix díj (nálunk ez 65ezer forint+rezsi, azaz ha 4-en lennénk akkor is 65ezret fizetnénk, ha 12-en lennénk, akkor is 65ezret fizetnénk).
Szabályok például a 2 hónap próbaidő, a heti egy kupaktanács, valamint a közösségi életmód. A megfogalmazást itt az oldalon lestem el, ami nagyon jól leírja: "A cél nem az egymás mellett élés, hanem az EGYÜTTélés!".
Ezeknek az eredménye az lett, hogy szabad akaratunkból elég sok plusz dolgot teszünk, ami sima lakótársi viszonyban nem lenne valószínű, illetve külső szemmel akár egyenesen furának tűnhet. Az, hogy megvan a magunk fix takarítási rendje, az talán annyira nem kirívó, hiszen simán lehetne akárhol. Mi rendszeresen együtt főzünk, eszünk, a családjaink akármikor jöhetnek, akár nélkülünk is a többiekhez, illetve mi is el szoktunk menni egymás családjához.
A sharedhouse lényege a lakók egymáshoz való érzelmi viszonyaiban rejlik. A sharedhouse-ban az emberek egy család! Aki erre nem képes (például kivenni akár fizetetlen szabadságot is, csak azért, mert az egyikőtök beteg és ápolni kell, de ez csak az egyik példa), az nem oda való, és hamar kibukik, jó esetben már a próbaidő alatt.
Aki fene nagy kalandnak tartja, az nem lakott még idegen lányokkal :D
Persze, lehet mindennapos orgiapartiról álmodni, de 99,9%-ban az lesz amit írtak. Kollégiumban pont a legigényesebb, magukra legjobban adó lányok éltek olyan retekben, hogy rosszul lettem amikor beléptem. Én is laktam koli szobában lányok után. Tele volt az egész hajjal, irgalmatlan mocsokkal, véres tamponnal az ágy mögött.
Ennek ellentéte a takarítás mániás, aki a te idődet is be akarja osztani. Lakótársamnak volt ilyen csaja, simán nekiállt hajnal 1-kor porszívózni, azt hittem kivágom a lakásból. Vagy tényleg napi szinten betegesen takarított, és "ne menj a fürdőbe, ne menj a konyhába". Rettentő idegesítő volt.
Plusz ahogy írják, valószínű lesz barátjuk aki feljár hozzájuk, vagy idegen pasikat fognak felhordani. Vagy csak szimplán ott fognak ülni a barátnők reggeltől estig és egy perc csend nem lesz.
Mondjuk ha már a szobatársad is csaj lesz, az már kicsit fura és kellemetlen helyzeteket szülhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!