A főbérlő hogyan és milyen indokkal tudja kitenni az albérlőt?
Ha nem megfelelő a szerződés számotokra akkor nem írjátok alá és kerestek egy másik lakást, nem kötelező aláírni...
"erős bennünk a gyanú, hogy nem adózott utánunk."
Ez pedig csak a tulajra és az államra tartozik nektek ehhez semmi közötök.
" ki tud-e tenni. Szerintem max bírósággal"
Igen, bírósággal. De utána polgári peres úton behajt MINDEN tartozást, kárt, kamatot, még a bírósági költségeket is. Így egy egyszerű kiköltőzésből lesz egy 1-2 milliós adósságotok amit behajtanak rajtatok. Megéri?
Mit hajtanak be rajtunk, amikor írtam nem egyszer, hogy mindent normálisan fizetünk...? Jogtalan dolgokat sorolt fel az új szerződésben, mindent fizetünk, nem rongálunk stb...
Az, hogy nem adózott utánunk meg azért lényeges, mert így nyilván nem fog bíróságra menni.
"Jogtalan dolgokat sorolt fel az új szerződésben"
Ennek örülj, mert az ilyesmi úgyis semmis.
Az adózással ne foglalkozz, mert tényleg nem tudhatod, ráadásul ha tényleg nem adózott, akkor eddig ez neked is elég jó volt, hiszen így olcsóbban adhatta ki a lakást.
Szerintem simán egyezzetek meg, biztos, hogy fog menni, ha ez egy 8 éves felhőtlen kapcsolat, ahogy írod.
Jogod van állandóra bejelentkezni, viszont a bejelentkezés semmilyen többletjogot nem ad a lakás használatára.
A törvényes felmondási idő betartásával bármikor felmondhat; a felajánlott új bérleti díjat és egyéb feltételeket semmi nem korlátozza: ezt ki is használja a zsarolásodra. Sajnos mindez legális: Magyarországon semmi törvényes korlátja nincs a tulajdonosi kapzsiságnak.
Nyilván úgy értettem, hogy a kilakoltatásért perelő fél magánszemély-e.
Nekem nem életszerű azért, hogy fél évig használhatja valaki az ingatlanom fizetés nélkül csak azért, mert kint hideg van...
Persze nem a kérdező esetéről beszélek, hanem egy nem fizető bérlőről. Vagy ha az én, mint bérbeadó lakhatásom függne a kiadott ingatlan kiürítésétől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!