Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » A főbérlő hogyan és milyen...

A főbérlő hogyan és milyen indokkal tudja kitenni az albérlőt?

Figyelt kérdés
2009 óta vagyunk ebben az albérletben, mindent mindig rendesen fizettünk, a lakást sem laktuk le. Most a tulaj emelni akart a bérleti díjjon, ami még rendben is lenne, viszont sok mást is beleírt a szerződésbe, ami számunkra előnytelen, és rajtunk kívül még sokak szerint jogtalan is. Ezek miatt nem is írtuk alá, volt egy kisebb veszekedés is, azzal távozott feldúlva, hogy akkor nem is kell aláírnunk. Gondolom ki akar tenni. Az érdekelne, hogy ezt legkorábban mikor és hogyan tudná megtenni? Annak fényében, hogy a bérletit, rezsit mindig fizettük (fogjuk addig is) három gyerekkel élünk itt, én állandóra vagyok bejelentve, és erős bennünk a gyanú, hogy nem adózott utánunk.
2017. dec. 26. 10:58
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
83%

Ha nem megfelelő a szerződés számotokra akkor nem írjátok alá és kerestek egy másik lakást, nem kötelező aláírni...

"erős bennünk a gyanú, hogy nem adózott utánunk."

Ez pedig csak a tulajra és az államra tartozik nektek ehhez semmi közötök.

2017. dec. 26. 15:04
 12/21 anonim ***** válasza:
56%

" ki tud-e tenni. Szerintem max bírósággal"

Igen, bírósággal. De utána polgári peres úton behajt MINDEN tartozást, kárt, kamatot, még a bírósági költségeket is. Így egy egyszerű kiköltőzésből lesz egy 1-2 milliós adósságotok amit behajtanak rajtatok. Megéri?

2017. dec. 26. 15:06
 13/21 A kérdező kommentje:

Mit hajtanak be rajtunk, amikor írtam nem egyszer, hogy mindent normálisan fizetünk...? Jogtalan dolgokat sorolt fel az új szerződésben, mindent fizetünk, nem rongálunk stb...

Az, hogy nem adózott utánunk meg azért lényeges, mert így nyilván nem fog bíróságra menni.

2017. dec. 26. 15:29
 14/21 kovpet ***** válasza:

"Jogtalan dolgokat sorolt fel az új szerződésben"

Ennek örülj, mert az ilyesmi úgyis semmis.

Az adózással ne foglalkozz, mert tényleg nem tudhatod, ráadásul ha tényleg nem adózott, akkor eddig ez neked is elég jó volt, hiszen így olcsóbban adhatta ki a lakást.

Szerintem simán egyezzetek meg, biztos, hogy fog menni, ha ez egy 8 éves felhőtlen kapcsolat, ahogy írod.

2017. dec. 26. 17:23
 15/21 anonim ***** válasza:
34%

Jogod van állandóra bejelentkezni, viszont a bejelentkezés semmilyen többletjogot nem ad a lakás használatára.

A törvényes felmondási idő betartásával bármikor felmondhat; a felajánlott új bérleti díjat és egyéb feltételeket semmi nem korlátozza: ezt ki is használja a zsarolásodra. Sajnos mindez legális: Magyarországon semmi törvényes korlátja nincs a tulajdonosi kapzsiságnak.

2017. dec. 26. 21:53
 16/21 A kérdező kommentje:
Megegyeznénk mi, de ő nem nagyon akart engedni. Párom most irogat bűnügyi osztályon dolgozó ismerősével. Kilakoltatási moratórium van, márciusig semmiképp nem tehet ki (már ha akar, egyelőre nem tudjuk), aztán felmondhatja a szerződést két hónapos felmondási idővel. Ha addig nem találunk mást és nem tudunk menni, akkor bírósághoz fordulhat, ez is min. fél év, de szerinte errefelé a bírók család barátok, szóval ha mindent rendesen fizetünk és nem romboljuk le a lakást, valószínűleg esélye sincs. De persze ezekután azért keresgélünk.
2017. dec. 26. 21:57
 17/21 anonim ***** válasza:
Tévedésben vagy, a szerződést bármikor felmondhatja, onnantól jogcím nélküli lakáshasználó vagy, lakáshasználati díjat vagy köteles fizetni, amit 2 hónap után emelhet is. Kilakoltatni tényleg nem lehet moratórium alatt, meg hát ahhoz kell egy jogerős végzés is, az minimum fél év.
2017. dec. 26. 23:03
 18/21 kovpet ***** válasza:
A kilakoltatási moratórium magánszemélyre is vonatkozik, nem csak önkormányzatra és bankra meg ilyesmi?
2017. dec. 27. 09:02
 19/21 anonim ***** válasza:
65%
A kilakoltatási moratórium CSAK magánszemélyre vonatkozik (ti. magánszemély kilakoltatását halasztja el). Az mindegy, hogy az a magánszemély milyen jogcímen lakik a lakóingatlanban.
2017. dec. 27. 10:57
 20/21 kovpet ***** válasza:
100%

Nyilván úgy értettem, hogy a kilakoltatásért perelő fél magánszemély-e.

Nekem nem életszerű azért, hogy fél évig használhatja valaki az ingatlanom fizetés nélkül csak azért, mert kint hideg van...

Persze nem a kérdező esetéről beszélek, hanem egy nem fizető bérlőről. Vagy ha az én, mint bérbeadó lakhatásom függne a kiadott ingatlan kiürítésétől.

2017. dec. 27. 13:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!