Lakáskiadásánál hogyan lehet kiválasztani a megfelelő albérlőt?
Kiadásánál az alberlőtől kértek munkahelyet igazoló dokumentumot vagy diák esetén biztosítékot arra, hogy tudja fizetni minden hónapban a bérleti díjat+rezsit?
A nem szimpatikus alberlőjelöltekkel miként közlitek, hogy nem ő megfelelő személy, akinek kiadnátok a lakást?
1) Ránézésre szimpatikus e (beszélgetés, külsejét felmérni, mennyire ad az ápoltságra stb.)
2) Tanuló esetén szülőkkel kötni szerződést
3) Én nem kérek bérigazolást, a lakbér fizetése az ő gondja, ha fizet oké, ha nem fizet elválnak útjaink.
4) Mindenképpen többekkel beszélek, ezt közlöm is mindegyikükkel és megmondom, hogy 1 napon belül értesítem, ha ő a választott. Ebből adódik, hogy akit nem hívok, annak nem aktuális.
Kedves 01Timi15!
Te egy pozitív példa vagy. Én tudok felsorolni évente 10 negatív példát.
Egy korábbi válaszban már leírtam a tapasztalataimat ezen a téren.
- A legnagyobb értékű károkozás egy egyedülálló anyához kötődik
- A legnehezebben kilakoltatható egy család volt aki nem fizetett
- A legnagyobb mocskot maga után egy kutyás srác hagyta.(A fürdőkádi lefolyóból 2napig szedtük a kutya szőrt)
- A legtöbb panasz a szomszèdoktól szintén az egyedülálló anyára jött!
Ez alapján el lehet dönteni, hogy kivel volt a legtöbb probléma! Nem most kezdtem bérbeadásokkal foglalkozni, néhány száz beköltözésen és kiköltözésen túl vagyok. Az emberek nem légből kapott marhaság miatt óvakodnak a fent említett emberektől ha lakás kiadás előtt állnak.
Én németországban lakom és bérlek lakást, itt fel kell mutatnom a munkaszerződésem,csak akkor kapok lakásszerződést. Szerintem ez teljesen korrekt, vagy ha nem is szedződést, kérhetsz egy igazolást a munkáltatótól,esetlegesen telefonszámot,akinél utána kérdezhetsz. Főleg,ha az ingatlanodba családot engedsz be. Egy gyerekes családot szinte semilyen körümények között nem tudsz kitenni télen. Ha nem fizetik sem a lakbért,sem a rezsit, te mint főbérlő köteles vagy fizetni a fűtés és víz számlát,ha nem az gyerekveszélyeztetésnek számít.
Nekem magánházam van, eddig két családdal így megjártam, azóta csak leimformálható ember/eknek adom ki. Lehet egy két hónapig üresen áll,de bárkinek nem adom ki. Ne te érezd magad rosszul.
Arra is figyelj, hogy a most életbe lépett törvényi változások miatt 5,5 hónap a kilakoltatási moratórium.
Aki most beköltözik hozzád, az április végéig ott maradhat ha tetszik neked, ha nem!
Profibbak talán meg tudják mondani, hogy a közjegyzői szerződés ebben az esetben ér-e valamit, vagy sem, én még nem néztem ennek utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!