Lakáskiadásánál hogyan lehet kiválasztani a megfelelő albérlőt?
Kiadásánál az alberlőtől kértek munkahelyet igazoló dokumentumot vagy diák esetén biztosítékot arra, hogy tudja fizetni minden hónapban a bérleti díjat+rezsit?
A nem szimpatikus alberlőjelöltekkel miként közlitek, hogy nem ő megfelelő személy, akinek kiadnátok a lakást?
Bár én csak albérlői oldalról tudok nyilatkozni, de hátha ez sem haszontalan.
Nálunk mindig a szimpátia volt tényező, amivel "megnyertük"az adott lakást. Fiatal házasok vagyunk, mindketten dolgozunk - de azért már kinőttünk a partiállat korszakból. Viszonylag jól keresünk, és nem vagyunk IQnullák, kb ennyi. Az első helyen egy évig éltünk, a következőben majdnem 3 évig, most költözünk a harmadik albérletünkbe, itt már jövedelemigazolást kért a tulajdonos.
Egyébként lett azóta kutyánk. Nem ítélem el azokat, akik nem adják ki kutyásnak - én is tudom, hogy igenis tud rombolni, főleg, ha kölyök, de mi pl nem sumákoltunk el semmit, ha vmit tönkretett, pl belekarmolt a falba, megrágcsálta az ajtótokot :D, azt kijavítottuk. Nekünk se volt érdekünk, hogy gány legyen a lakás, vagy hogy kitegyen minket a tulaj kutya miatt.
Diák esetén érdemes megsasolni a szülőket, milyen kocsival jönnek, hogy vannak felöltözve. De ha jó emberismerő vagy szerintem nagy gond nem lehet. Válogass sokáig, ne akard azonnal kiadni az első jelentkezőnek. Beszélgessetek sokat, interjúztass. :)
Ttibo nevű felhasználó könyvet is írhatna erről. Ez az igazság, amit ő ír! Szerintem nekem már felesleges ecsetelnem, azt hiszem leírt mindent, sajnos tökéletesen így van! A kutyás-macskásokkal pontosan ez a helyzet, hogy abszolút nem érdekli semmi, pancsi a fürdőkádban, és büdös is lesz tőlük az egész lakás, nem beszélve arról, hogy a kutyák esztergálnak, a macskák kaparnak, amikor unatkoznak.
Mi egyszer egy terhes fiatal, dohányzó anyukának és a 6 általánost végzett kútúrlény kőmíves kelemen barátjának adtuk ki, vesztünkre. Szerencsére két hónap után nem fizettek és szépen kitessékeltük őket.
Szimpátia nagyon fontos, de egy dörzsölt ingyenélő szar, képes magát behízelkedni.
Nagyon gondold meg, mert jó biznisznek tűnik, de az emberek alattomosak.
A rendes bérlő együttműködő, aki sumákol az nem.
Ha nem is közjegyző,de jövedelemigazolás,munkaszerződés,ill leinformálhatóság legyen. Ne érezd kínosnak ezeket kérni,se 2 havi kauciót és egy havi lakbért! Neked is fontos,hogy az albérlőid sokáig ott maradjanak és ne adóssággal lépjenek le.
Kell kérni 1, de inkább 2 havi kauciót, plusz a bérleti szerződést közokiratba kell foglalni - a szabályos szerződés mindkét felet védi!
Ha rendesen le van papírozva a bérleti jogviszony, teljesen mindegy, kinek adod ki a lakást, mert védve vagy (és a bérlőd is védve van a Te hülyeségedtől, szerencsére).
Teljesen mindegy kinek adod ki, csak papírod legyen róla?
Tényleg?
Fordítva ülsz a lovon. Ha két korrekt ember lép üzleti kapcsolatba, jelen esetben lakáskiadó és bérlőkért, nem lesz szükség a szerződésre, ott fog porosodni a fiókban.
Szerződéshez akkor kell nyúlni, ha gond van. És akkor gyorsabban jutsz túl a gondon, ha közokirat van a kezedben, de akkor már benne vagy a problémában.
A legtöbbunk célja pedig a probléma megelőzése.
A lakás értékéhez képest még a 2 két havi kaució is aprópénz, nem hogy az egy.
Elszomorító, amiket olvas itt az ember a bérlőkről.
Én magam soha nem laktam albérletben, de vettem ki hotelszobát, bérletem airbnb-ben, privát apartmanban szobát utazásaim során belföldön, külföldön egyaránt, de mindig tiszteltem más tulajdonát és ügyeltem arra, hogy ne tegyek kárt semmiben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!