Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mi van akkor, ha albérlet...

Mi van akkor, ha albérlet átadásakor a tulaj azt mondja, károkat okoztunk?

Figyelt kérdés
Sajnos a lakás, amit kibéreltünk, tele van hibákkal, így elköltözünk. Az átadásra a napokban kerül sor, erről komoly szerződést írtunk, a kaució is elvileg visszajár. A bérleti szerződést alig négy hét után mondtuk fel, emiatt a tulaj eléggé berágott ránk, mintha megsértettük volna. Eddig mindent tisztán csináltunk, már kiköltöztünk, kitakarítottunk, de félek, hogy átadáskor a tulaj majd előadja, hogy ezt meg azt a kárt okoztuk a lakásban. Mi van olyankor, ha ezt mi nem ismerjük el (hiszen egy öreg lakásról van szó, amiben bőven lehetne hibákat felsorakoztatni), hiszen nagyon vigyáztunk arra, hogy úgy adjuk majd vissza a lakást, ahogyan kaptuk. Korábban már rengeteg jelét adta annak, hogy nehezére esik visszaadni a kauciót, és igazából még mindig elég támadó és alakoskodó, emiatt nem hiszem, hogy sima ügy lesz az átadás. Mit kell tenni, ha nem hajlandó aláírni az átadásit?
2017. nov. 30. 11:32
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
66%
... és bár így utólag, de készíts fényképeket, azokból esetleg kiderül, hogy friss, vagy régi hibák.
2017. nov. 30. 13:50
 12/25 A kérdező kommentje:
De nem arról van szó, mi van akkor, ha nem akarja visszaadni a kauciót, mert a kauciót közjegyző előtt kell majd átadnia, már amennyiben nem okoztunk a lakásban károkat. Na de ha ő azt mondja, hogy okoztunk...?:D
2017. nov. 30. 13:54
 13/25 anonim ***** válasza:
66%

Akkor a lépések kimaradnak és a közjegyző perre bocsájtja a követeléseteket.

Nem nektek kell bizonyítani, hogy nem okoztatok kárt, hanem neki, hogy okoztatok és ez érdekes lesz.

A gyakorlatban mik lehetnek azok a problémák, amiket nektek tulajdoníthat? Magyarán, mik a hibák?

2017. nov. 30. 14:03
 14/25 A kérdező kommentje:
Beköltözés után vettünk észre törött csempéket a falon, és persze az elmúlt egy évszázad alatt szénné karcolódott parketta is ott van...
2017. nov. 30. 14:05
 15/25 anonim ***** válasza:
66%

Úgy a csempéről, mint a parkettáról megállapítható. hogy friss vagy régi hiba.

De azt értsd meg, hogy NEKI kell bizonyítania, hogy amikor átadta, azok hibátlanok voltak.

Aláírtatok olyasmit, hogy a lakást hibátlanul vettétek ár?

Csak magunk között szólva, nem mondod komolyan, hogy ilyesmik miatt elköltöztök! :)

2017. nov. 30. 14:09
 16/25 A kérdező kommentje:

Nem ilyesmik miatt. Ezek apró dolgok, a lakás maga szép, csak épp kiderült ez-az a villanyhálózatról meg a gázról, kb. csak a lakás külsejével foglalkoztak a tulajok, de valójában minden ősöreg benne, nekem pl. nem lenne arcom kiadni ilyen állapotú lakást. Szóval mi bedőltünk a tiszta falak látványának...

Értem amúgy, hogy neki kell bizonyítania... Nem írtunk egyébként hibaleltárt, és olyan sincs a szerződésben, hogy hibátlanul vettük át a lakást. És tudom, hogy ezek mellettem szólnak, csak tudom, milyen rosszindulatúak az emberek, és hogy olyan képtelen dolgokat képesek művelni. Próbálok minden eshetőségre és verzióra felkészülni, hogy ne ott helyben üssön meg a guta, amikor lenyom nekünk valami pofátlan szöveget.

2017. nov. 30. 14:17
 17/25 anonim ***** válasza:
86%

Ennél jobban nem tudsz felkészülni.

Esetleg annyit tehetsz, hogy halál higgadtan azt mondod neki, amikor előáll valami képtelenséggel, hogy:

- Rendben, akkor majd a bíróság eldönti!

És irány a közjegyző.

2017. nov. 30. 14:34
 18/25 A kérdező kommentje:
Hát jó... Remélem, azért nem kerül sor erre... Köszönöm a válaszaid! :)
2017. nov. 30. 14:37
 19/25 anonim ***** válasza:
86%

Szívesen!

Azt mondjuk el tudom képzelni, hogy mivel arra nem számított, hogy nem egészen egy hónap múlva elköltöztök, elköltötte a pénzt és így karácsony előtt nem tudja visszaadni, ezért huzakodna.

Ez esetben lehet, hogy valamilyen kompromisszumos megoldással kellene készülnötök (részlet, vagy hasonló) mert ha bíróságra kerül a dolog, akkor sem láttok hamarabb pénz, sőt, lehet, hogy csak egy év múlva, akkor is részletekben.

Ha nagyon kekeckedik, akkor hidd el, hogy ez az oka és konkrétan kérdezz rá, hogy

"Mivel mindketten tudjuk, hogy amit felhozott az nem igaz, mondja meg őszintén, hogy a kaució már nincs meg, ezért kötözködik! Jobb lenne ezt békésen megbeszélni, mert gondolom nem érdeke, hogy bírósághoz forduljunk, mert az sokkal többe lesz magának!"

Azért majd írd meg, hogy hogyan zajlott!

2017. nov. 30. 14:50
 20/25 A kérdező kommentje:

Rendben, megírom! :)

Nem tudom, egyezkednék-e vele a kaucióról, mert emiatt hurcoltam el őt közjegyzőhöz, és a közjegyzőnél már le lett fixálva, hogy mikor kell visszaadnia. Nem is bízom az emberben, totál sunyi... Mindegy, remélem, van annyi büszkesége, hogy ne játssza el előttünk a csórót, mert december második felétől már nem akarok róla többet hallani... és remélem, ő se akar majd rólunk.

2017. nov. 30. 15:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!