Költözés Budapestre. Inkább a belvárosba közel
mindenhez, vagy külváros, közel a munkahelyedhez
költöznél?
Figyelt kérdés
Lehetséges, hogy Budapestre költözöm.
Dilemmázok, hogy inkább közel a pezsgő élethez (vidékről megyek) költözzek a belvásrosba, és a munkahelyemre ingázzak 30-50 percet egy úttal, vagypedig inkább a külső kerületbe, ahol a munkahelyem közel van, és be a városba lenne ennyi az út.
Nagyrészt azért megyek fel, mert pörgésre, végre fiatalokra, és bulikra vágyom, nem erre a pangóvízre ami itt van vidéki kisvárosban.
A belvárosban aztán van bőven pörgés, fiatalok és bulik. Szórakozóhelyek minden sarkon, üzletek, minden egy csomóban. Ha albérletezel, akkor mobilisabb vagy, próbáld ki a belvárost ha erre vágysz. De saját lakást belvárosban nem vennék - nehezebb parkolni, állandó a forgalom, éjjel sincs nyugi (autók, buszok, villamos), porosabb a levegő, egy ablakot nem tudsz nyitni a zaj-por miatt, koszosabbak az utcák, több a szemét. A külváros sem vészes amúgy, pláne ha metróközeli. Én naponta nem ingáznék, ha van lehetőség közel lakni a munkahelyedhez, de tény, hogy biztosan könnyebb a városból kifelé haladni minden reggel, mint a városba befelé.
2017. nov. 29. 09:11
2/10 anonim válasza:
Bulizni nem jár mindennap az ember, dolgozni viszont annál gyakrabban, vagyis én a munkahelyemhez költöznék közelebb, de azért olyan helyre, ahonnan van éjszakai járat Budapest szívébe. Én így tettem és nem bántam meg. Vidékiként nekem néha hiányzott a nyugalom a város közepén, így meg ha akarok nyugiban vagyok, ha akarom, akkor viszont fél óra alatt bent vagyok a nyüzsiben. Ha bulizni megyünk is haza tudunk jönni tömegközlekedéssel, de ha "nagy a baj", a taxi sem olyan brutál drága. :)
Vagyis nekem többet ér az az idő, amit a napi munkába menetelen megtudok spórolni és van választási lehetőségem, hogy ezt követően otthon pihenek viszonylag csendben, vagy bemegyek a városba összeülni a barátnőimmel.
Hidd el ez a nyüzsgés vágy 1-2 év alatt lecseng, valakinél már gyorsabban.
2017. nov. 29. 09:19
3/10 A kérdező kommentje:
amit kaptam állásajánlatot az kőbánya, tehát nagyon kint van.
albikat nézek persze.
bár lehet jobb egy csendes környéken lakni, és ha akarok pihenek, ha bulizni akarok bemegyek a városba.
2017. nov. 29. 09:19
4/10 anonim válasza:
Kőbánya nincs annyira "kinn". 20-25 perc alatt beérsz a belvárosba (buliidőben), emiatt fölösleges egy drágább albérletet kivenni a belvárosban, és ingázni a melóhelyre (csúcsidőben).
2017. nov. 29. 09:40
5/10 anonim válasza:
Kőbánya kint? 28-as villamos 15 perc alatt bevisz a Blahára. 9-es busz ugyanannyi idő alatt elvisz a Deák térre. A peremkerületek vannak kint nem Kőbánya.
2017. nov. 29. 09:43
6/10 A kérdező kommentje:
hát mikor arra jártam nekem az már "kintinek" tűnt, de ha azt mondjátok h egész jó akkor lehet tényleg inkább közel a munkahelyemhez keresek, és akár bicóval is tudok járni vagy kocsival ha nagyon hideg van
2017. nov. 29. 09:44
7/10 anonim válasza:
Én is egy vidéki kisvárosból költöztem fel, két évet laktam a belvárosban albérletben, de túl sok volt a zaj, nyüzsgés. Hiányzott nagyon egy kis nyugodt zöld terület. Végül saját lakást úgy választottam, hogy viszonylag csendes, zöld környezetben legyen (kertes kis társasházban lakom), de átszállás nélkül bejussak a belvárosba. Jó opció a 9-es busz, vagy a villamosok vonala mellet lakást keresni, közel a munkahelyhez. De jól nézz körül, Kőbányán vannak gyanús környékek. A munkába járásnál is nézd meg a tömegközlekedési lehetőségeket télre. Az autó a napi dugóban araszolva nagyon drága közlekedés, és kérdés, hogy megoldott-e a parkolás a munkahelyeden.
2017. nov. 29. 09:55
8/10 anonim válasza:
Kérdező!
Csodálom, hogy vidékiként te Kőbányát messzinek találod!:)
Én Pestről, a Belvárosból költöztem az agglomerációba és a mai napig hülyét kapok attól, hogyha egy szolgáltatóval kell intéznem valamit, 20 km-t kell utaznom, vagy ha nem a helyi szatócsboltban akarok vásárolni, az 15 km-es út.
Vidéken a legalapvetőbb dolgok is messzebb vannak, mint Budapesten a Belvároshoz Kőbánya, ráadásul minden percben indul valami tömegközlekedés, ezért ott nincsenek távolságok.
2017. nov. 29. 10:22
9/10 anonim válasza:
Ahogy a 2. hszó írta, buizni nem jár mindennap az ember, én is ezt akartam írni. Hány órakor kezdesz? Nem mindegy, hogy 6-kor kelsz vagy 5-kor.
2017. nov. 29. 20:33
10/10 anonim válasza:
Csakis a munkahelyhez közel! Ha összvonalas bérletet kell váltanod, hogy be tudj járni dolgozni, ráadásul minden nap bumlizni kell, az nem olyan jó buli, mintha csak akkor bumlizol, amikor valóban buli van.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!