Megéri eladni egy 3 szobás külvárosi panelt és venni az árából egy belvárosi 2 szobás téglát? (szigetelés szempontjából)
Elvált nő vagyok,kisfiammal élek,szóval hely szempontjából ez a 70 négyzetméter amúgy is nagy,ráadásul emberi hang szempontjából zajos is,bolt,öreg nénik reggel zöldségért,focipálya stb,azt hallottam hogy a tégla jobb zaj és hő szigetelő,ez igaz?
Minket nem zavar a város zaja,hisz elnyom minden emberi hangot az autók hangja,ami valamiért kifejezetten altat engem.Viszont mivel belvárosról és tégláról van szó,fel fogja emészteni a pénzem nagy részét.A kérdésem az,hogy szerintetek a belvárosi lét jobb-e,ill. a tégla tényleg sokkal jobb a panelnél?
Hogy belvárosban vagy külvárosban jobb-e élni, az mindenkinek a maga ízlése, nincs rá egyértelmű válasz.
Az viszont biztos, hogy maga a tégla épület nem garancia semmire sem. Én másfél évig laktan egy (szerencsére csak bérelt) tégla lakásban, ahol a másik lépcsőházból nyíló szomszéd lakás hálószobája volt az én hálószobám szomszádja. MINDEN áthallatszott! De nem csak a hálóbók, a nappalibólis, ha épp nem csukta be a kedves szomszéd az ajtót a kettő között. Egy apró óvatos köhintés is. Ha normál hangon beszélget valaki a szomszédban, szóról szóra mindent értesz. Mindez egy 60-as években épült épületben... Szörnyű volt!
Utána költöztünk át panelbe, igazi megváltás! A béke szigete!!
Ezzel csak annyit akartam mondani, hogy ha nézegetsz, légy nagyon-nagyon körültekintő!
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!