Ha hírtelen bedülne az ingatlan piac és lejebb mennének lakás árak Budapesten, akkor az albérlet árak is lejebb mennének?
Miután lerakták az egyharmadnyi önerőt, azt se felejtsük el!
Sokan a beköltözéskor lerakandó 3 havi bérleti díjtól is elsápadnak, akkor hogy fognak 10X annyit letenni a hitelhez? És aztán még havonta 20 évig a banknak fizetni annyit, mint az albérletért...
11# Arra a rétegre gondoltam, akik megtehetinék ha egy kicsivel alacsonyabbak lennének az árak ... vagyis most is kiokoskodhatnák, de egy ingatlan ár eséstől jobban bele mernének vágni.
(azért mondtam, hogy max kis százalékuk)
Utolsó! Igazad lehet, de azt se felejtsük el, hogy az emberek többsége nem ilyen előrelátó mint te.
Lásd devizahitelesek.
Én hiszem, hogy a magyar ingatlanpiacot most is az jellemzi, hogy tovàbb nyújtózkodnak az emberek mint ameddig a takaró ér.
Pont ezért van esélye egy újabb pénzügyi válság kialakulásának.
Ha csak a csokot vesszük alapul és itt most nem az eleve tehetős háromgyerekesekre gondolok, hanem az egyszerű dolgozó emberekre.Három gyereket felnevelni hatalmas teher a mai magyar körülmények közt, mert nem elég csak valahol lakni,etetni, ruházni, iskolàztatni is hatalmas költség.
A valásokról még nem is beszéltem.
A támodgatás pedig egyébként sem az ő zsebükben landol.
Ha egy 5 évvel ezelőtt 20 milliós családi ház most 40- be kerül, akkor hol is a támogatás?
Ugyenez van a lakáshitelekkel.Most hiàba alacsony a kamat ha dupla annyi hitelre van szükség mint 5 éve ahhoz, hogy lakáshoz jusson egy ember.
Ha csak a pénzes befektetők vennék az ingatlanokat, nem is lenne olyan veszélyes, de ha a hisztéria elburjánzik és boldog-boldogtalan ingatlant akar, akkor nagy eséllyel megismétlődhetnek a 2008- as események.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!