Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Kell e arrol hivatalos papirt...

Kell e arrol hivatalos papirt irni, ha felmondjuk az alberletet?

Figyelt kérdés
Pl. kesobbiekben elhet e a tulaj kovetelesekkel, mintha ott laknank? Ha igen, mennyi ideig? Ugy ertem evekkel kesobb lehetseges? Kell e papir a felmondasrol, ugyanugy, mint a szerzodes letesiteserol? Koszonom az erdemleges valszokat!
2017. okt. 17. 13:49
1 2
 11/20 xswerdy ***** válasza:
100%

hát ha ő azt mondja, hogy azóta is ott laksz, nem adtad vissza a kulcsot, akkor csak az első pár hónap bérleti díja évült el, a múlt havi még nem.

Ha elismeri, hogy megszűnt a szerződés, de az elmaradt kaución kívül gondolná, hogy még jár neki valami (mondjuk a zárcsere költsége), az elévült volna. Hiszen az esedékessége 5 évnél régebbi.

2017. okt. 17. 18:46
 12/20 A kérdező kommentje:
Egyebkent ezert is kerdeztem, hogy a jovoben mi ertelme van felmondasi szerzodest irni,ha van ilyen a valosagban, mert kb. semmi jelentosege nincs logikusan nezve. Ugyanis itt is mondhatnam, hogy en nem oriztem meg evekig, o meg osszetepte. MEddig kell ilyet tartogatni? Meg megteszi e egyaltalan valaki?
2017. okt. 17. 18:46
 13/20 A kérdező kommentje:
De nem votlam oda bejelentve, tehat hivatalosan nem lakom ott.
2017. okt. 17. 18:47
 14/20 A kérdező kommentje:
Ha azota is ott laknek, akkor en meg megkerdeznem az adohatosagot,hogy vajon fizetett e utanam valamit. :D
2017. okt. 17. 18:49
 15/20 A kérdező kommentje:
Milyen zarcsere koltseg? 2 havi kauciot tett el. O tartozik nekem. 1 honappal a bekoltozes elott szoltam.
2017. okt. 17. 18:50
 16/20 A kérdező kommentje:
Bocsanat 2-vel, mert egyetemi lakas lett volna, csak ugye kozben nem kezdtem meg azt a szakot. Zarcsere ahhoz kepest semmi.
2017. okt. 17. 18:51
 17/20 A kérdező kommentje:
Logikusan at gondolva hulyeseg a kerdes is. Mert o nyilvan nem tudja igazolni,hogy fizetett utanam, valaki ott nyilvan lakik, aki megint csak torveny elott hazudna miatta,ha azt mondana,hogy ott lakom, plusz azt se tudja bizonyitani,hogy nem volt felmondasi szerzodes, plusz azt se, hogy eltem ott 1 percig is, csak annyit tud,hogy volt egyszer egy szerzodes arrol,hogy majd 2 honap mulva bekoltozom es oda adtam a kauciot. De az is ilyen osszedobott fecnyire tortent.
2017. okt. 17. 18:53
 18/20 A kérdező kommentje:
Ja es aparom tudna igazolni meg a munkaltatom,hogy nagyon messze elek evek ota.
2017. okt. 17. 18:54
 19/20 A kérdező kommentje:
Ja es a zarcsere is nyilvan akkor tortent mikor bejelentettem,hogy nem megyek,az meg meg eleve a szerzodesben foglalt bekoltozesem elott,tehat az meg plane elevult.
2017. okt. 17. 18:56
 20/20 xswerdy ***** válasza:

konkrétan nem lesz itt semmi probléma ennyi év után, de azért pár észrevétel:

13: a bejelentkezés nem érinti a fizetési kötelezettséget. Ha a bérleti szerződést aláírtad, akkor él a szerződés, fizetned kell

14: adófizetési kötelezettsége viszont a tényleges bevétel után keletkezik, szóval ha ott laktál volna fizetés nélkül, akkor nem lenne mi után adózzon

15: nem tudom, mi volt a szerződésben. Ha az idő előtti felmondás szankciójaként volt rögzítve a 2 havi bérleti díj (annak ellentételezésére, hogy neki most újra kell keresnie bérlőt, stb.), akkor ezen felül kérheti minden költségét. Ha nem volt ilyen kikötés, akkor a tényleges költségeit levonva vissza kellett volna adnia a kauciót. Viszont ez meg már szintén elévült. Attól egyébként kérheted, megkeresheted, az nem tilos, csak jogi úton nem tudod kikényszeríteni a fizetést.

2017. okt. 18. 15:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!