Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » A főbérlőnek milyen jogai...

A főbérlőnek milyen jogai vannak nem hivatalos szerződéssel?

Figyelt kérdés

4 és fél éve bérlünk egy lakást(2 felnőtt 2gyerek) ,fizetjük a lakbért és a rezsit is.

decemberbe mondta hogy el szeretné adni a lakást januárba menjünk el.nem tudtunk elmenni mert olyan drágák az ingatlan árak hogy nem tudunk mást kivenni és januárba született a 2.gyerekünk. kértünk halasztást majd azt mondta hogy 3 hónap de ir egy papirt hogy ha nem hagyuk el a lakást 3 hónap múlva akkor hatóságokkal tesz ki. persze leköltözünk 3 hónap múlva szülőkhöz vissza.kérdésem,hogy ezt megteheti? mert fontolgatom hogy nem irom alá a papirt szerződésünk van de nem hivatalos,határozatlan idejű.

csak bosszant hogy fenyegetőzik soha semmivel nem maradtunk el,azt se akarta hogy oda szülessen a gyerekünk csak hogy nem 8hónaposan kellett volna mondania hogy költözzünk el.

ha esetleg még a 3 hónapon belül kihivná a rendőrt ők ilyenkor mit tudnak tenni?

illetve én mit tudok tenni mert van 2kiskorú gyerekem.

köszi.

2017. ápr. 16. 12:38
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha van szerződésetek amit aláírtatok akkor akkor mitől nem hivatalos?

A szerződésben határozatlan időre szól, tehát bármikor mondhatja azt, hogy költözzetek ki. A felmondási idő általában benne van a szerződésben .

Szerintem a tulajdonos így is nagylelkű volt, hogy eddig várt.

2017. ápr. 16. 12:50
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha van szerződés, az hivatalos.

A határozatlan időre szóló bérletben is ki van kötve felmondási idő, ami 1-3 hónap szokott lenni. Így is nagylelkű volt veletek. Tök mindegy, mit írsz alá.

Az albérletnek semmi köze ahhoz, hogy te mikor szülsz és hányat. Ha már nem akarja nektek kiadni a saját lakását, és eladja, akkor eladja. Ennyi.

Nem is értem, mi a bajod.

2017. ápr. 16. 12:57
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem amit írsz, mivel azt írod, hogy van szerződésetek, de nem hivatalos. Ha nem látta ügyvéd és közjegyző se attól még hivatalos a szerződésetek.

Ha határozatlan időre írtátok meg a szerződést az azt jelenti, hogy bármikor felmondhat neked illetve te is bármikor felmondhatsz és nem kell megindokolnia semmivel se.

Természetesen van felmondási idő is ami a szerződésben szerepel, de mivel decemberben szólt a tulaj, így az már rég lejárt.

A felmondási idő 1-3 hónapig szokott kiterjedni.

Így a tulajdonos jóindulatából laktok még ott.

Akár már holnap is utcára tehetne, és ha nem pakoltok ki, majd a rendőrök segítenek kihordani az utcára a cuccaitokat.

Az hogy neked hány gyereked van, vagy nincs az a te döntésed. Ettől nem élvezel más jogokat mint a többi ember.

Azt meg megint nem értem, hogy milyen papírt nem akarsz aláírni. Milyen papírról van szó? Mert nem kell semmilyen papír ahhoz, hogy fel akar nektek mondani, vagy hogy rendőrökkel kirakasson a házából, vagy a lakásából.

2017. ápr. 16. 13:19
 4/14 anonim ***** válasza:
93%

Nincs lakásotok, pénzetek sem, de gyártjátok a gyerekeket a máséba és még te fontolgatsz bármit is a NAGYON RENDES(!) tulajdonos kárára?

Akinek csak annyi a "bűne", hogy szeretné eladni a lakását és annak ellenére, hogy már négy hónapja vár rátok, hogy mozduljatok, még mindig hajlandó adni további 3 hónapot?

Van hova mennetek, (a szülők nyakára), akkor minek bekkelitek ki ott a 3 hónapot?

Rontjátok az esélyeit, most van az ingatlaneladás szezonja.

Az ilyenek miatt mint te nem adnak ki gyerekeseknek lakást!

2017. ápr. 16. 14:02
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Jogában állna már holnap kipenderíteni benneteket, mert már lejárt minden határidő. Amit fog még adni, azért csókoljatok kezet!

Mondjuk nekem lesülne a pofámról a bőr, a helyetekben!

2017. ápr. 16. 14:27
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Miért húzzátok az időt?

Abban reménykedtek, hogy a tulaj megunja és nektek adja a házát?

2017. ápr. 16. 14:29
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Sokan kérdezik itt, miért nem adják ki a lakásokat gyerekeseknek. Talán ezért......
2017. ápr. 16. 14:31
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

#4-gyel és #7-essel értek egyet, a te fajtád miatt nem vállalhatunk mi még gyereket, mert nincs lakásunk, és minden tulaj feltételezi, hogy a kölyköket magunk előtt lobogtatva nem fogunk kiköltözni, ha muszáj... most már értem, honnan jön ez.

Egyébként röviden: az Ő TULAJDONA. Annyi jogod van, hogy szerződés mellett a van pár hét, ami alatt kereshettek másik lakhatást, de neked rohadtul nincs semmi jogod se gyerekkel, se gyerek nélkül más ember ingatlanában dekkolnod, akármilyen rendesen fizettél is. Ez van, nem kölyköket kell potyogtatni, ha nem tudtok albérletet fizetni.

2017. ápr. 16. 19:13
 9/14 anonim válasza:
89%

Nekem gyerekeim vannak, nyenyenye...

És ez kit érdekel? :D Épeszű ember nem ad ki gyerekeseknek lakást.

Az meg mi, hogy nem tudtok elmenni, mert drága a bérlés? Ha van annyitok, akkor bérelhettek, ha nincs, akkor irány haza. Ennyi. Másrészt két gyerek után már egész szép adóalap kedvezményt is kaptok. Ha mindketten dolgoztok, simán kijön belőle egy lakás. Persze a kaviárt meg a Mercit felejtsétek el. :D

2017. ápr. 16. 21:32
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Mivel ő az ingatlan TULAJDONOSA, minden joga meg van arra, hogy kitegyen benneteket a SAJÁT ingatlanából.
2017. ápr. 17. 11:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!