Hogyan vághatnak át az albérleti szerződéssel? Tapasztalatok?
Nem a szerződéssel vernek át, senki sem fog évekig bíróságra járni.
próbálj korrekt tulajt találni.
A legfontosabb,hogy bizonyosodj meg arról,hogy azé a lakás aki ki akarja neked adni.
Egy haverom úgy járt Pesten,hogy elmentek megnézni a lakást.Minden oké!Kiveszik.
Ott helyben megírták a szerződést.Kifizettek egy havi bérleti díjat és a kauciót.Kaptak kulcsot,minden oké!Két nappal később mentek volna cuccolni voltak még vagy hárman a lakásban.Mindenkinek volt kulcsa és csak lestek egymásra,hogy most akkor mi van?
Kiderült,hogy a nő hamis iratokkal kibérelte a lakást,majd további négy embernek kiadta.
A nő ugyan meg lett(valaki ráismert a facebook-on)de a pénzt már fújhatják.
Persze nem ez az általános de megtörtént.
Ha minden oké a neten találsz lakás bérleti szerződés mintákat.Átolvasod.Ha hasonlók vannak abban is amit te kapsz,aláírhatod.
Igen.Emelheti a bérleti szerződésben foglaltak szerint.Ez általában az infláció mértéke szokott lenni évente.
Ha ennél drasztikusabb emelést akar és ez neked nem megfelelő,akkor felbonthatod a szerződést azonnali hatállyal.
Tehát nem vagy köteles kivárni,kifizetni a felmondási időt ami általában 1-3 hónap.
Mindenre lehet persze figyelni (ne mondasson le a birtokvédelemről, engedjen bejelentkezni oda, lehessen 10-éig fizetni, vagy bármi, amit csak szeretnél.)
De...én 6 évig laktam egy helyen, mintabérlő voltam. Személyes kapcsolatom volt a CÉGGEL!!!, akitől béreltem. Szerződés lejárta előtt 4 hónappal duplájára emelték a bérleti díjat és a kauciót, úgy, hogy csak 4 hónapra tartott volna a szerződés:) Maradt az, hogy 2 hónap felmondással eljöttünk, az egy hónapos babánk, és mi a férjemmel. Van lakásunk, tudtunk hova menni, nem az, csak hát maga az eljárás.
Én nem ilyen főbérlő vagyok, most is van kiadva lakásunk, korrektek vagyunk. Sajnos szerződés ellenére is megtehetnek bármit az emberrel, van, aki meg szerződés nélkül se inkorrekt.
Felbonthatom a szerződést azonnali hatállyal?
Abban az esetben is, ha a szerződésben az áll, hogy minimálisan fél év a tartózkodási időm az albérletben?
Felmondani a szerződésben foglalt felmondási idő betartásával lehet.
Ki lehet kötni minimális szerződéses időtartamot a határozatlan idejű szerződés felmondásának adott időre szóló kizárásával (ez a legalább X időre szóló szerződés). A gyakorlatban azonban nem a felmondást szokták kizárni, hanem a tulajdonos zsebreteszi a kauciót, ha a szerződést a bérlő hamarabb felmondaná. A leggyakoribb a határozott idejű és felmondható (azaz fából vaskarika, de sajnos jogszerű) másképpen mondva legfeljebb X időre szóló szerződés, ahol felmondáskor ugrik a kaució. Ezzel a szerződéstípussal tartja a tulajdonos leginkább kiszolgáltatva a bérlőt, hiszen a kikötött időpont előtt is bizonytalan a lakhatás, és azután is.
A kauciót zsebreteszi?
Na igen!A szerződésben az is benne van,hogy a kaució mire van,hogy milyen feltételekkel jár vissza és mivel nem.
Továbbra is az a véleményem,hogy ha nem a szerződésben foglaltak szerint akar a tulaj bérleti díjat emelni akkor a bérlőnek joga van elálni a szerződéstől.
Bármilyen szerződés lényege,hogy a benne foglaltaknak minden fél eleget tesz.
Remélem nincs az a bíróság ami helyt ad annak,hogy azért teszem zsebre a kauciót mert a bérlő nem volt hajlandó egyik hónapról a másikra kétszeres díjat fizetni és ezért kiköltözött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!