Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » A bérbeadónk, ma megfenyegetet...

A bérbeadónk, ma megfenyegetett, hogy kicseréli a zárat, ha nem költözünk el, mert hangosan buliztunk a hétvégén. Járt a házban az engedélyünk nélkül és a saját tárgyainkal is járt. A? Mi a teendő ilyen esetben?

Figyelt kérdés
Esetleg mi cserélhetnénk zárat? Jogilag engedélyezett lenne? Félünk, hogy legközelebb tényleg kicseréli. Egész nap dolgozunk, simán megtudná tenni.

2017. okt. 3. 19:53
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
31%

A rendőrség nem töri fel, hanem megkeresi a tulajt és kinyittatja vele.

De ha kétségeid vannak, akkor menjetek el a legközelebbi rendőrségre a szerződésetekkel, meséljétek el a történetet és kérdezzétek meg ott, hogyha lezárná ennek alapján előletek a lakást, akkor ők mit lépnek?

Jog szerint az van amit írtam, de jobb, ha felkészültök.

A buliról meg csak annyit, hogyha nem érkezett részükről bejelentés a rendőrségre, akkor olyan mintha meg sem történt volna, nincs nyoma, mondani pedig bármit lehet a decibeleket illetően.

(Ha eddig nem tettétek, akkor sürgősen intézzétek a szerződéssel a kezetekben a tartózkodási hely bejelentkezést, akár ma! Ez sokat nyomna a latba a hatóságoknál)

2017. okt. 4. 10:47
 12/13 anonim ***** válasza:

"a hűtőjéről már a második nap kiderült, hogy hibás, hozott egy fele akkorát, a porszívója szintén"

ez albérlet vagy hotel?

Ha zavarod a többi lakót, kibsznak. Én simán lecseréltem a zárat, voltam már ilyen szituban. Utána 7 évig laktak ott a lakók, nem volt több házibuli, még barátok is lettünk.

Egy előttem szóló írta, hogy akihez becsengettél, és azt mondta h nem hallott semmit, ő hívta először a tulajt 10:00-kor. Nagyon igaz!

2017. okt. 5. 08:00
 13/13 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hogy hol van ez az albérlet, és mekkora a kinálat arrafelé. Ti is hibásak vagytok, mert sehol sem szeretik a zajos szomszédokat. Egy porszivót akár vehettél is volna, egy villanyégőt ki lehet cserélni 200 forintból, ha ez amugy egy normális albérlet, akkor ennyit megtehettél volna a béke érdekében. Igy, hogy kenyértörésre került a sor, keressetek másik bérleményt , ott majd ne verjétek szét az első hétvégén a környék nyugalmát, a háztartási eszközöket és az elektromos berendezéseket pedig a lakás átvételekor egyenként próbáljátok ki. A kauciót csak a számlák rendezése után kapjátok vissza, ha nem törtetek össze semmit a bulizáskor, az teljesen jogos, hogy visszatartja a számlák rendezésére szolgáló összeget. Célszerűbb lenne a tulajjal megbeszélni a dolgokat, tudomásul véve, hogy bizony ti generáltátok a kirugás okát. A zárcserét a tulaj nem fogja meglépni. A tulajnak nincs joga a jelenlétetek nélkül a lakásba bemenni, ez hiba volt. Mondjuk ha villanyszerelőt kellett hivnia, akkor nemigen tudott mást tenni, mint bemegy, hogyha nem birtatok egyeztetni.
2017. okt. 6. 19:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!