Mi a teendő akkor, ha jelenleg a katolikus egyház tagja vagyok, felnőttként, saját akaratomból bérmálkoztam, de időközben rájöttem, hogy valójában gyakorlatilag a protestáns (azon belül) nézetekkel tudok azonosulni?
Muszáj "kilépni" a kat. egyházból és konfirmálni?
Nem akarok ide-oda lépegetni. Egyelőre csak még jobban ismerkedek a református nézetekkel, értelmezésekkel.
Legegyszerűbb ha felhívod a helyi református lelkészi hivatalt, hogy mikor látnának szívesen, és a lelkész valószínűleg örülni fog, és elmond mindent.
Újrakeresztelkedni nem kell. Van a reformátusoknál egy a bérmálkozáshoz hasonló dolog, amit konfirmációnak hívnak.
Nincs jelentősége a kilépésnek,hisz a református egyház nem tartja magát üdvözítő egyháznak,s így a tagságnak,csak adminisztratív jelentősége van.
A konfirmálás,egy oktatás lezárása,melyben az érdeklődő megismerheti a református hitet,és kinyilváníthatja annak elfogadását.Ezt senki sem várja el attól,aki élvezi a közösség áldásait.
Ha úgy érzed,ez hasznos lehet hitéleted megerőssítéséhez,a lelkész örömmel hozzásegít ehhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!