Adott egy albérlet, ahol a főbérlő x évre aláír egy elővásárlási jogot alapító szerződést a bérlő részére. Ebben benne van, hogy addig amíg ez az x év le nem telik nem adja el és nem kínálja eladásra senkinek az ingatlant. Változtahat ezen?
Na most időközben meggondolta magát és úgy dönött ha most nem fizetek elajándékozza a házat. Megteheti ezt?
A bérleti díj mindig rendesen van fizetve, a számlák az én nevemre jönnek, de időben van fizetve minden.
Eléggé szemét húzásnak gondolom ezt tőle, mert elég sokmindent csináltattunk meg a házon és csak a szerződés miatt.
Amúgy a bérleti szerződés határozatlan időre szól az elővásárlási jog suerződésből pedig még van pár év hátra.
A szerződés attól szerződés, hogy azt be kell tartani, az nem játék.
Eltérő magatartás szerződésszegésnek minősül és kártérítést kérhettek, vagy ha nem sikerül megegyezni, akkor perelhettek.
Nem csak a felújításba fektetett pénzeteket, hanem un. bánatpénzt is kérhettek, aminek a nagyságát ti határozzátok meg, de a bíróság hagyja jóvá.
Előző vagyok
Bár most, hogy olvaslak, cseles a fickó!
Mert az nincs a szerződésben, hogy nem ajándékozhatja el!
Tuti, hogy eladja, csak ajándékozást írnak, aztán a pénzt valahogy megkapja.
Légy résen, beszélj ügyvéddel!
Nem vagyok ügyvéd, de ezt nevezik kiskapunak.
Azért olvasd el a szerződést, hogy nincs e benne valami, amibe belekapaszkodhatsz.
Változatlanul az ügyvédet javasolnám, minden polg.hiv-ban van ingyenes jogi tanácsadás.
Ismer pl. a jog olyat is, hogy szóbeli szerződés, én emiatt buktam a rendőrségen, amikor ellopták az autómat.
Előtte a pasival megbeszéltük, hogy megveszi, elment egy "próbakörre" soha többet nem láttam az autót.
Tudtam ki a pasi, feljelentettem.
A rendőrségen kijött határozatban, hogy a szóbeli szerződés is szerződés, tehát nem történt jogsértés, vagy bűncselekmény, az elmaradt vételárat hajtsam be polgári peres úton.
Ezt most azért meséltem el, mert vannak a jogban olyan dolgok, amiket mi nem ismerünk, de egy ügyvéd igen, érdemes egy kis időt rászánni!
És a felújítást vasald be rajta!
Az rendben, hogy nem akarsz rossz viszonyt, de ha "elajándékozza" akkor 99,9%, hogy úgyis költöznöd kell.
Akkor nem lenne jobb, ha felvennél hitelt és megvennéd, vagy legalább megkapnád azt, amit befektettél?
Nem ismerem a tulajt, de nem egyenes ember!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!