Azonnal költözni akarok, de már nincs időm megírni a felmondási levelet. Az úgy jó, ha megmondom nem tudok fizetni és akkor magától kitesz?
Csinálta már valaki így?
Kaucio mar nem erdekel, csakhogy ne kelljen tobbet fizetni. Eddiv mindig fizettem.
Az nem fogja érdekelni, hogy bent laksz e a lakásban, vagy sem abban ez egy hónapban, csak legyen kifizetve a bérleti díj.
Ha pedig rendes szerződésetek van, úgyis behajtja az elmaradásod ügyvéden keresztül.
Ahogy mondani szokták: A szó elszáll az írás megmarad.
Segítettek neked, csak te nem fogod fel. Azért kell írásban közölnöd, hogy X. év, X hónap és X naptól elköltözöl, mert ezzel bizonyítod, hogy te szóltál előre, megtetted a lépéseket. 2 pld kell. Az egyik a tied a másik a tulajé. A kaució pedig azért van, hogy az esetleges elmaradt rezsit, és a lakásban ért károkat fizessék belőle. Ha ezek rendben vannak, akkor rendezheti az utolsó havi albérleti díjat.
Viszont, ha csak úgy lelépsz, és nem írsz felmondási levelet dátummal, akkor a tulaj simán megteheti azt, hogy 6-7 hónappal később bírósághoz fordul, hogy nem fizettél albérletet. Hiába jössz azzal a szöveggel, hogy " de hiszen 7 hónapja nem lakom ott, én leléptem" A bírós első kérdése az lesz, hogy
-"Tudja bármivel is igazolni, hogy ön közölte ezt a tulajjal is?" Nincs felmondólevél vagyis nem.
Azért ehhez nem kell sok ész, és a felmondási levél megírása kevesebb időt vesz igénybe mint pl: a gyakorin kiírt kérdésed megírása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!