Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Azonnal költözni akarok, de...

Azonnal költözni akarok, de már nincs időm megírni a felmondási levelet. Az úgy jó, ha megmondom nem tudok fizetni és akkor magától kitesz?

Figyelt kérdés

Csinálta már valaki így?

Kaucio mar nem erdekel, csakhogy ne kelljen tobbet fizetni. Eddiv mindig fizettem.

2016. dec. 30. 06:55
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Ajj sehogy sem jó már ez. Az a baj, hogy ez a lakás nincs kiadható állapotban. Legalábbis az egyik szobája penészedik. Jó én is kiszellőztethetnék, mint ahogy nekünk is tették, de nem lennék nyugodt, hogy átvágtam egy embert...
2016. dec. 30. 08:48
 12/16 A kérdező kommentje:
* Nem hanyagságból, még mielőtt valaki jönne a szellőztetéssel, a páraelszívós témáról is sokat olvastam...
2016. dec. 30. 08:50
 13/16 anonim ***** válasza:
93%

Nézd... ha a kauciódra nincs szükséged, akkor egész egyszerűen le kellene ülnöd a tulajdonossal megbeszélni a kialakult helyzetet. Tudom, hogy nehéz elhinni, de az emberek nagyrészében még találni egy kis embert, aki képes úgy is hozzáállni a dolgokhoz. Elmondod neki mi a szitu tök normálisan, majd átadod neki a felmondásodat, ami a szerződésetek szerint 30 nap, vagyis szerződés szerint akkor még igenis fizetned kell. Próbáltok ketten, normál emberek módjára megoldást találni, vagyis azt mondod, hogy vonja le a kaucióból azt a 30 napot időarányosan, cserébe te holnap lelépsz az albiból. Kb. ennyi. Általában ebbe bele szoktak menni a tulajdonosok, hiszen ez mindkét félnek a "legkedvezőbb" megoldás, amit ebből ki lehet hozni.

Tudom, hogy úgy tűnik, mintha minden lakástulajdonos az ördögtől származna, aki kiadja a lakását, de az az igazság, hogy az a 30 nap pont azért van, hogy neki legyen esélye mást találni a helyedre. Téged ez pont nem érdekel, őt viszont pont a te helyzeted nem érdekli, ennyi. Mást diktálnak az érdekek, vagyis a legjobb, ha leültök közösen megbeszélni, hogy mit is lehet ebből úgy kihozni, hogy mindkettőtöknek elfogadható megoldás szülessen.

2016. dec. 30. 10:35
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Te figyu mi az hogy nincs időd megírni?

Amennyit ide írogatsz már novellát írhattál volna neki.

Mondd fel, mondd hogy azonnal költözöl, de a felmondási időre szóló bérleti díjon felüli kauciót adja vissza. Ennyi.

2016. dec. 30. 10:47
 15/16 A kérdező kommentje:

13-asnak köszönöm, hogy olyan választ adott, ami segítség lehet. Igen, bármennyire is szörnyűn hangzik, egy ilyen válasz is, ami a megbeszélésről ról lehet segítség. Még sosem voltam ilyen helyzetben. Annyival kijavítanám az első mondatát, hogy nem az, hogy nincs szükségem arra a nagy összegre, hanem tudom, hogy ez a következő hónap kiesés lenne, így mit követljek a kaución.

Az sem baj, ha pluszba marad nála pár tízes, csak ne kelljen ide semmit fizetnem. Ennek nem tudtam pontosan a menetét, hiána van leírva hasonlóan a lapon, azért nem baj, ha az ember megpróbál máshonnan tájékozódni.

Kedves Utolsó! Nem szó szerint értettem, hogy nincs időm megírni, hanem 10-éig nem teljesül az előtte 30 nappal való írásos bejelentés. :D

2016. dec. 30. 14:56
 16/16 A kérdező kommentje:
Azt hiszem többet nem írok ide mobilról, ne haragudjatok a helyesírásért!
2016. dec. 30. 14:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!