Visszatarthatja-e a kauciót a főbérlő ezen a címen?
Azt ,hogy a lakás festése előzőleg kifogástalan volt,azt neki kellene elsődlegesen bizonyitani .Amit laknak,annak az állaga is változik .Ezért is kapja a bérleti díjat .
1.5 évig lelakni ennyire,megkérdőjelezhető .
Nem tudom fizet e adót a kiadott bérlemény után .Ha nem,akkor már most megfenyegetném,azonnal adja vissza a kauciót,vagy felnyomom a NAV nál .Ezt addig kell meglépni amig ott laksz,mert utána hogy bizonyitod ,hogy laktál ott ?
Aztán eldönti mi mennyibe fog kerülni neki .Ez már harag nélkül nem hiszem hogy rendezhető .
Nem a te dolgod kifizetni a festést magatok után, még akkor sem, ha 5 évig laktatok ott.
Kivéve, ha számotokra felróható okok miatt kell festetni.
(Például ha büdösre dohányoztátok, holott tiltva volt.)
A lakás festését egyéb esetben nem lehet egy 1,5 évig ott lakó bérlőre terhelni.
... még csak annyit, hogy valahol olvastam és azt most nem találom, hogy ha a szerződésben benne van, hogy kiköltözésed után a te dolgod a tisztasági festés, akkor ha nem végzed el, akkor jogosan vonhatja le a kaucióból, ha nincs benne, akkor nem a te dolgod.
Azt, hogy a kauciót mire lehet felhasználni, és milyen módon, azt a szerződésben kell rögzíteni. Kiterjed-e a bérlő károkozására, tisztasági festésre, mert ha nem akkor csak a bérleti díj, és a közüzemi díj biztosítéka.
Szerintem nyugodtan perelhetsz!
Ebben a cikkben is ilyesmit írnak:
Hogy rendelkezik a festésről a szerződés?
A kaució kizárólag az okozott kár enyhítésére szolgál. A rendeltetésszerű lakással nincs okozott kár.
Mondjuk, ha betakartad a plafont valami olajos masszával (volt ilyen) akkor pl. erre abszolút indokolt lenne pénzt vissza tartani.
Szoktam javasolni videó + fotók készítését az átvételkor.
most neked is jól jönne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!