Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Ilyen esetben vissza jár e a...

Ilyen esetben vissza jár e a kaució? SOS

Figyelt kérdés

Egy nagy kertesház hátsó részén van egy pici külön álló ház, kivettem május elsején. A nagy házat két család bérli, alsó és felső részre van bontva.

A hátsó részt csak én.

A felső család roma származású, kikezdtek velem. Szemétkednek. Közvetett problémájuk az, h én n vagyok szociális. Mert kijelentettem hogy n azért fizetek hogy az ő balhéjukat hallgassam, vagy h az ablakom előtti részen(amit szintén fizetek) fürdesse a gyerekeit és verje.

De az igazi ok, h kellene nekik a kis ház és direkt csinálják a fesztivált.

A szomszédokra hivatkozva, én szóltam a tulajnak, h felmondom a határozott idejű szerződést. Nem az én hibámból, de élni így nem lehet. H szemétkednek, fenyegetőznek stb.

Ebben az esetben a kaució visszajár mert n figyelmeztetett, h ez a helyzet. Nem saját hibámból mondtam fel.

Ilyenkor igazam van? Vagy mit tegyek?

Köszönöm ha tudtok segíteni!

#albérlet #kaucíó #kaució probléma
2017. júl. 11. 14:24
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Mire figyelmeztetett volna a tulaj? Hogy romák a bérlők? Akkor ő lenne rasszista, diszkriminatív. Ha te tudtad, hogy ők laknak ott, miért költöztél be? Egyébként ha kell nekik a te lakod, egyezz meg velük, add át a bérleti jogodat, persze bevonva a tulajt.
2017. júl. 11. 14:49
 2/8 anonim ***** válasza:
92%
Szia! Kérlek, áruld el nekem, mit csinálsz azzal a felszabadult idővel, amit a "hogy" és "nem" szavak rövidítésével nyersz!?
2017. júl. 11. 16:00
 3/8 A kérdező kommentje:
Telefonról írtam, és siettem vele. Örülök, hogy vannak ilyen emberek akiket ez zavar a legjobban:)
2017. júl. 11. 17:03
 4/8 A kérdező kommentje:
Nem arra hogy romák, hanem hogy gond van velük. Nekik is ő a tulaja ezt megemlítehette volna. Ránézésre nem látszik, hogy azok, csak a stílus, beszéd, viselkedés. Mindegy köszönöm a segítségeteket, ezzel sem vagyok előrébb.
2017. júl. 11. 17:05
 5/8 A kérdező kommentje:
Ui, most a vesszőkbe és a helyesírásba is köss bele nyugodtan:D. További szép napot nektek:)
2017. júl. 11. 17:06
 6/8 anonim ***** válasza:

Ez teljes mértékben a főbérlőtől függ. Eleve első kérdés hogy be van e jelentve az albérlet, mert ha nincs akkor a szerződés az csak elvi jelentőséggel bír.

A másik hogy ha ilyen dologra hivatkozva fel akarod mondani a szerződést, akkor ezt bizonyítani kell hogy nem a te hibádból történik. Viszont ez a probléma pont olyan amit nehezen lehet alátámasztani kézzelfogható tényekkel.

A főbérlő helyében inkább őket vágnám ki onnan, bár én eleve ki se adtam volna ilyen embereknek. Bár az is lehet hogy szerencsétlen nem tud velük már mit kezdeni.

Szummázva, ha a főbérlő normális és tud a problémáról, akkor nyilván megérti és viszaadja. Ha szemét, akkor cseszheted. Neki lehet állni feljelentgetni, tárgyalásozni, tanúkat gyűjteni akik alátámasztják hogy tényleg az a helyzet amit te mondasz, és akkor is lehet hogy évek múlva jutsz a pénzedhez, már ha visszakapod valaha...

2017. júl. 12. 14:37
 7/8 DrNest ***** válasza:
Te is élhetsz rendkívüli felmondással.
2017. júl. 12. 18:31
 8/8 anonim ***** válasza:

Te bontod fel a szerződést, nem jár vissza a kaució. Az nem a tulajdono problémája, hogy nem jösz ki a szomszédokkal.

Szerintem, ne mond fel. Vedd fel ahogy megfenyegetnek és menj el a rendőrségre, ez nem a tulaj hatásköre....

2017. júl. 16. 17:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!