Hogy jöttetek ki az idegen lakótársaitokkal?
Mikor E.T.-vel laktam egy albérletben nem volt gond, csak vigyáznom kellett a telefonomra, állandóan távolsági hívást akart indítani.
Viszont mikor az alien költözött be, hozta a buta tojásait, azt nem bírtam soká', kifordult a belem is...
Hát.. Pàr hétig együtt éltek és már nem idegenek lesztek egymás számára, hanem barátok/testvérek. Én már harmadik éve vagyok lakok együtt 4 emberrel. Az eleje mondhatni licit nehéz volt de ma már egyszerűen szuper!:) Na szóval. A legelején nem árt hogyha nyitott vagy feléjük, kedves, jószívű. Jószívű úgy, hogy pl. ha veszel édességet akkor kérdezd meg hogy kérnek-e, ne titokban egy sarokban fogyaszd el:D meg ilyenek.persze azért tudják hogy hol a határ, ne használjanak ki. El kell nyerjétek egymás bizalmát, enélkül lehetetlen együtt élni valakivel.
Tehát úgy összességében nem árt jóban lenni a lakótársakkal. Olyan helyre szeretne haza menni az ember pl suli után vagy munka után ahol megvan legalább a minimális harmónia, ahol haza várják és mosolyt csalnak az arcára, vagy egy olyan helyre ahol minden percben belekötnek, nem hagyják pihenni, feszültség van, stb?;)
Ezek csak alap dolgok voltak. Továbbá..
van közös hűtőnk amiben tároljuk a kaját. Mindenki külön vásárol és berakjuk. Egymáséhoz kérdezéd nélkül! nem igazàn nyulunk. Majd amikor vacsora idő van, kirakjuk mindenünker az asztalra és együtt elfogyasztjuk, megosztjuk amink van a többiekkel. Ez többnyire hideg kajáknál működik. Ha meleg ételt szeretnénk ebédelni akkor elnegy valaki bevásárolni a hozzávalókat, összepótolunk természetesen és majd együtt megfőzzük, elkészítjük.
A mosásnál pedig: beosztottuk hogy ki melyik napon moshat, ez nálunk egy héten kb 2 mosást jelent egy főre. Hogyha sürgős ,akkor természetesen bármikor moshat az illető.
Másik fontos dolog... a lefekvés... ez a leg..legmacerásabb dolog. Főleg ha olyan lakótársaid lesznek akik hajnalig dübörögtetnék a zenét meg stb. A lényeg hogy itt is alkalmazkoni kell másokhoz. Megbeszélitek hogy hánykor van a "villanyoltás" és amikor eljött az az óra, akkor mindenki elcsendesedik és hagyja aludni a lakótársait. Mellesleg Ha külön szobátok lesz akkor nem lesz ezzel semmi gond:)
Most ezek jutottak eszembe. Kérdezhetsz még ha valamire kíváncsi cagy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!