Vidéki francia nagyvárosban kb. mennyibe kerül a megélhetés?
Olyanokra gondolok mint Lyon vagy Strasbourg.
Egyetemre mennék ki, szobát bérlenék, nem lakást.
Havi 1000 euróból meg tudnék élni?
miért nem keresel egy helyi ingatlanos oldalt és nézed meg a konkrét árakat? Ha egyetemre mész, akkor meg vedd fel a kapcsolatot velük, mert általában van az egyetemeknek a hallgatók lakhatását (is) intéző irodájuk.
Szerintem, ha szobát bérelsz, akkor havi ezresből bőven meg lehet élni. Én Birminghamban éltem, havi 240 fontból megvolt a szoba (4 másik hallgató volt még a házban), és napi 5-10 fontból a kaja (főztem magamnak, mert az egyetemen meg a kocsmákban csak undorító és egészségtelen kaja volt, és nem szeretem az ipari rendelt pizzát.) Nyilván ha nem főzöl, akkor egy normális étkezés/rendelt pizza 10 font.
később, amikor már a menyasszonyom is kiköltözött, lakást is béreltem havi 500 fontért (mondjuk az kissé gettős környék volt.)
Franciaországról azt mondják, még olcsóbb is, mint Anglia.
Havi 1000-bol mar igen jol meg lehet elni ;) Bar sem Lyon sem Strasbourg nem tartozik a legolcsobbak koze.
En havi 500-bol tervezek mindennel egyutt, igaz ennel kisebb varosban de azert nem a vilag vegen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!