Két fizetésből (250 ezer Ft 2 személyre) meglehet élni Budaesten úgy, hogy lakást bérelnénk? LENT
Nemsokára párommal költözünk fel Pestre. Kinéztünk egy cuki kis 1 szobás lakást 80e + rezsiérta XI-dik kerületben. Neki 130e Ft-os fizetése lenne, mert ahol most dolgozik, azt tudná folytatni a belvárosban is ugyanannál a cégnél, tehát ez már biztos. Én nemrég kaptam egy állás lehetőséget és 120e Ft-ot keresnék. A kérdés az, hogy ennyi pénzből megfogunk tudni-e élni? Itt értve mindent (lakbér, rezsi, közköltség, kaja, buszbérletek, stb.)? Egyértleműen odafigyelve a kiadásainkra. Azért szeretnénk olyanok véleményét is látni. akik már esetleg hasonló helyzetben vannak, mert nagyon sokan leakarnak beszélni, hogy belevágjunk az elköltözésbe, mert hogy elvileg a "saját szarunkba fogunk meghalni"... Bocs a kifejezésért...
Normális válaszokat kérek.
Köszönöm szépen. :)
24 F és 23 L.
Nagyon csórózva lehet csak csinálni.
80e + 40e rezsi
20 kettőtök bérlete
Telefont ti tudjátok, de minimum 10e
Marad 80 kajára ruhára utazásra szórakozásra.
Kajára 60 elmegy, ha nem parizeren és farháton tengődsz.
20ezer marad minden másra, az nagyon kevés
Mi pont ennyiből jövünk ki.
100 a lakás plusz a rezsi.
50 a kaja.
Bérletet állja a cég
10 ezer a telefon
Szal méh marad 90 ezer
6-os: napi 1000-esből nem jön ki a kaja két személyre, ha nem olcsózsömlén és olcsópárizsin élnek. Gyümölcs, zöldség, hus drága.
Szerintem 250 ezer biztos havi jövedelemmel bele lehet vágni, de nagyon kell takarékoskodni avagy alkalmi pénzkereső kiegészitő munkákat bevállalni. Szórakozásra semmi nem fog jutni. max kézenfogva sétálgatni fogtok ingyen, de mozi nem lesz.
Szerintem is meg lehet így élni :) A lakás amit találtatok is elég jó árban van, de azt tudnod kell hogy ha lakást akarsz kivenni akkor ha látsz egyet telefonálni kell, odamenni, megnézni, kivenni mert nagyon hamar elviszik a jókat (mivel kevés a kiadó lakás)... Szerződést pedig mindig írjatok, minimum két hónap felmondási idővel.
Ha utánaszámoltok a kiadásoknak akkor
80 albérlet
40 rezsi (kb. villany, gáz, net, tv, mobiltelefon, közös költség)
20 a két bkk bérlet
80 a kaja (napi kb 1300 Ft/fővel számolva, de tudom nem mindenki olyan mint én, nekem az étkezés szent és abból sosem adnék lejjebb, persze ki lehet azt hozni 500ból is, ezt magadnak számold ki)
15 szórakozásra (mozi, bowling, sörözés a barátokkal)
15 utazásra (ha vidékről költöztök fel számolj azzal is, hogy nyilván időnként hazaugornátok a családot meglátogatni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!