Két fizetésből (250 ezer Ft 2 személyre) meglehet élni Budaesten úgy, hogy lakást bérelnénk? LENT
Nemsokára párommal költözünk fel Pestre. Kinéztünk egy cuki kis 1 szobás lakást 80e + rezsiérta XI-dik kerületben. Neki 130e Ft-os fizetése lenne, mert ahol most dolgozik, azt tudná folytatni a belvárosban is ugyanannál a cégnél, tehát ez már biztos. Én nemrég kaptam egy állás lehetőséget és 120e Ft-ot keresnék. A kérdés az, hogy ennyi pénzből megfogunk tudni-e élni? Itt értve mindent (lakbér, rezsi, közköltség, kaja, buszbérletek, stb.)? Egyértleműen odafigyelve a kiadásainkra. Azért szeretnénk olyanok véleményét is látni. akik már esetleg hasonló helyzetben vannak, mert nagyon sokan leakarnak beszélni, hogy belevágjunk az elköltözésbe, mert hogy elvileg a "saját szarunkba fogunk meghalni"... Bocs a kifejezésért...
Normális válaszokat kérek.
Köszönöm szépen. :)
24 F és 23 L.
Nem akarok genyóskodni, de mivel ez az albérlet szekció, elmondanám, hogy Pesten nem elég, hogy kinéztünk egy lakást.
Hanem kb. azonnal menni kell, le kell rakni a 2-3 havi kauciót és írni a szerződést. Csak így lehet.
Talan azert mert itt van munka.
Nagyon szivesen laknek en is Pecsett vagy Gyulan de nem tudnank munkat talalni. Az ilyen helyeken alig van munka. A gyarin kivul talan.
Szerintem is ki lehet jönni ennyiből, különösen, ha hozzáadom a Kérdező által sorolt plusz juttatásokat is.
Előny lenne, ha a cég fizetné a bérleteket, ezt ma már egyre több helyen megteszik.
Pesten sokkal olcsóbb az élet, (a lakbéreket leszámítva), ezt ki merem jelenteni, mert 46 év pesti lét után költöztem vidékre.
Egymás hegyén-hátán vannak akciók, a kisebb boltok meg az olcsóbb árakkal mennek a konkurencia alá.
Mi a feléből éltünk Pesten (nem albérletben) mint vidéken.
Vidéken ki vagy szolgáltatva annak az 1, vagy jó esetben 2 boltnak, ha nem tetszik az árú, vagy drága, akkor kocsiba ülsz (ami létszükséglet vidéken) és irány a 15-20-30 km-re levő város, hogy normális kaját kapj. (üzemanyagköltség+idő)
Vannak előnyei a vidéki életnek, ami főleg az idősebbeknek vonzó, de fiatalon Pest a lehetőségek tárháza.
Mi is azon vagyunk, hogy visszaköltözzünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!